13 Οκτώβριος 2018, 21:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Οκτώβριος 2018, 20:46

Αρμενικές κάλτσες, το πρωτότυπο δώρο Πασινιάν σε Τριντό

  • Αρμενικές κάλτσες, το πρωτότυπο δώρο Πασινιάν σε Τριντό
    Τζάστιν Τριντό και Νικόλ Πασιγιάν με τις... κάλτσες ανά χείρας (φωτ.: Press Office of the Government of Armenia)
  • Αρμενικές κάλτσες, το πρωτότυπο δώρο Πασινιάν σε Τριντό

Το 2015, ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την επίσημη επίσκεψή του στην Ιταλία, είχε πάρει δώρο μια κομψή γραβάτα από τον Ματέο Ρέντσι. Αρκετούς μήνες αργότερα, σε ταξίδι του στην Κίνα, ο Κινέζος πρωθυπουργός του είχε χαρίσει ένα ποδήλατο! 

Ωστόσο, το δώρο που έλαβε ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό, κατά την επίσημη επίσκεψή του στην Αρμενία ήταν ακόμη πιο... προχωρημένο. Ο Αρμένιος ομόλογός του, ο Νικόλ Πασινιάν, του χάρισε ένα κάδρο με φωτογραφίες του πατέρα του Πιέρ Τριντό, που ελήφθησαν στο Ερεβάν το 1984, καθώς και ένα ζευγάρι κάλτσες στα χρώματα της αρμενικής σημαίας.

Μάλιστα, η αρμενική εταιρεία που δημιούργησε αυτό το... συλλεκτικό σχέδιο κάλτσας, έφτιαξε δύο ζευγάρια. Ένα δόθηκε στον Τριντό και ένα κράτησε ο Πασινιάν. Όπως αποκάλυψε αργότερα ο πρωθυπουργός της Αρμενίας, μέσα από το Facebook, συμφώνησε με τον Καναδό ομόλογό του να φορέσουν αμφότεροι τις κάλτσες που παρέλαβαν κατά την επίσημη συνάντηση που θα είχαν. Ο Τζάστιν Τριντό πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα, η οποία ξεκίνησε με επίσημο δείπνο που παρέθεσε ο Νικόλ Πασινιάν προς τιμήν του Καναδού ηγέτη.