12 Οκτώβριος 2018, 13:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Οκτώβριος 2018, 12:53

Υπόθεση Μαρίνοβα: Ο δράστης αρνείται ότι είχε πρόθεση να σκοτώσει

  • Υπόθεση Μαρίνοβα: Ο δράστης αρνείται ότι είχε πρόθεση να σκοτώσει
    Πολίτες ανάβουν ένα κερί για την 30χρονη δημοσιογράφο Βικτόρια Μαρίνοβα (φωτ.: EPA / Vassil Donev)

Σε δέκα ημέρες, σύμφωνα με τις γερμανικές εισαγγελικές Αρχές, θα εκδοθεί στη Βουλγαρία ο 20χρονος Σεβερίν Κρασιμίροφ ο οποίος ομολόγησε ότι γρονθοκόπησε τη δημοσιογράφο Βικτόρια Μαρίνοβα, αλλά αρνείται ότι είχε πρόθεση να τη σκοτώσει και ότι την κακοποίησε σεξουαλικά. Ο Βούλγαρος συνελήφθη την Τρίτη βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος που στηρίχθηκε στο γενετικό υλικό που εντοπίστηκε στο σημείο της δολοφονίας.

Μία ημέρα μετά τη δολοφονία ο καθ’ ομολογία δράστης διέφυγε στη Γερμανία οδικώς μέσω της Ρουμανίας.

Η Εισαγγελία της περιφέρειας Τσέλε στην Κάτω Σαξονία ανακοίνωσε ότι ο Σεβερίν Κρασιμίροφ στις 6 Οκτωβρίου διαφώνησε λεκτικά με τη δημοσιογράφο και στη συνέχεια τη γρονθοκόπησε στο πρόσωπο. Ο κατηγορούμενος ανέφερε στην ομολογία του ότι ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών και αλκοόλ.

Η δολοφονία της Βικτόριας Μαρίνοβα έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις και εκτός Βουλγαρίας καθώς η δημοσιογράφος ερευνούσε υποθέσεις διαφθοράς που αφορούν τη διασπάθιση ευρωπαϊκών κονδυλίων. Ωστόσο, σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα της Βουλγαρίας οι ανακριτές σε πρώτο στάδιο εξετάζουν τη δολοφονία υπό το πρίσμα της μη προμελετημένης επίθεσης με σεξουαλικό κίνητρο.

Την Τετάρτη ο πρωθυπουργός της χώρας επιτέθηκε σε όσους βγάζουν βιαστικά συμπεράσματα (πολλοί έσπευσαν να πουν ότι η δολοφονία της δημοσιογράφου είναι ξεκαθάρισμα λογαριασμών), και υπογράμμισε ότι μέσα σε τρεις μέρες διάβασε τερατώδη πράγματα. Από την άλλη οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα κατατάσσουν τη Βουλγαρία στην 111η θέση σε σύνολο 180 χωρών σε ό,τι έχει να κάνει με την ελευθερία του Τύπου. Αυτή η επίδοση είναι μακράν η χειρότερη μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.