12 Οκτώβριος 2018, 11:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Οκτώβριος 2018, 11:17

Χάλκινο μετάλλιο για τη Σακελλαρίδου στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων

  • Χάλκινο μετάλλιο για τη Σακελλαρίδου στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων
    (Πηγή: Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή)

Το τέταρτο μετάλλιο για τα ελληνικά χρώματα κατέκτησε χθες η Αντωνία Σακελλαρίδου στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων που γίνονται στο Μπουένος Άιρες. Η 16χρονη αθλήτρια του τραμπολίνο ήταν μέλος της μικτής ομάδας γυμναστικής που ανέβηκε στην τρίτη θέση του βάθρου – σε αυτούς τους αγώνες οι διοργανωτές είχαν την πρωτότυπη ιδέα να χωρίσουν τους αθλητές σε 12 ομάδες ανεξάρτητα από την εθνικότητα, το φύλο και το επιμέρους άθλημα της γυμναστικής (ενόργανη, ρυθμική, τραμπολίνο, ακροβατική).

Καθεμία από τις ομάδες πήρε το όνομα μιας προσωπικότητας της γυμναστικής και η τελική κατάταξη προέκυψε από τις επιδόσεις των 13 αθλητών-μελών.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η ομάδα «Σιμόν Μπάιλς» με 293 βαθμούς ποινής. Στη δεύτερη θέση η ομάδα «Μαξ Γουίτλοκ» (349 βαθμούς ποινής), και τρίτη κατετάγη η ομάδα «Οκσάνα Τσουσοβίτινα» (352 βαθμούς ποινής) στη σύνθεση της οποίας ανήκε η Αντωνία Σακελλαρίδου.

Παράλληλα, η Ιωάννα Μαγοπούλου βρέθηκε στην 9η θέση του μικτού ομαδικού αγώνα ως μέλος της ομάδας «Νάντια Κομανέτσι» (410 β.π.), ενώ η πρωταθλήτρια της ενόργανης νεανίδων Ελβίρα Κατσάλη ήταν μέλος της ομάδας «Γεβγκένι Μαρτσένκο» που τερμάτισε στη 10η θέση (430 β.π.).