12 Οκτώβριος 2018, 09:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Οκτώβριος 2018, 14:23

Τουρκία: Σήμερα η νέα δίκη του Αμερικανού πάστορα Μπράνσον

  • Τουρκία: Σήμερα η νέα δίκη του Αμερικανού πάστορα Μπράνσον
    (Φωτ.: Medya Gündem)

Ενώπιον τακτικού δικαστηρίου στην περιοχή Αλί Aγά της Σμύρνης, στην Τουρκία, παρουσιάζεται σήμερα ο Αμερικανός πάστορας Άντριου Μπράνσον που κρατείται σε κατ’ οίκον περιορισμό από τα τέλη Ιουλίου και ενώ προηγουμένως είχε προφυλακιστεί για ενάμιση χρόνο.

Ο Μπράνσον μεταφέρθηκε σήμερα στις 05:30 το πρωί από το σπίτι του στα δικαστήρια και η ακροαματική διαδικασία αναμενόταν να ξεκινήσει στις 11:00 ώρα Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ακροαματικών διαδικασιών, το δικαστήριο αρνήθηκε σε όλες τις περιπτώσεις να απελευθερώσει τον πάστορα, όμως οι οικείοι του και η αμερικανική κυβέρνηση μοιάζουν να διακατέχονται από συγκρατημένη αισιοδοξία ενόψει της σημερινής συνεδρίασης.

«Ζητούμε να αρθεί ο δικαστικός έλεγχος, συμπεριλαμβανομένων του κατ' οίκον περιορισμού και της απαγόρευσης εξόδου από την επικράτεια», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δικηγόρος του πάστορα Τζεμ Χαλαβούρτ. «Πιστεύουμε εξαρχής ότι δεν υπάρχει (...) κανένα ισχυρό αποδεικτικό στοιχείο εναντίον του στην υπόθεση αυτή», πρόσθεσε.

Εάν ο κατ' οίκον περιορισμός και η απαγόρευση εξόδου από την τουρκική επικράτεια που έχουν επιβληθεί στον Μπράνσον δεν αρθούν σήμερα, η βέβαιη απάντηση της Ουάσινγκτον και η αντίδραση των αγορών ενδέχεται να καταφέρουν νέο πλήγμα στην τουρκική οικονομία. Εάν κριθεί ένοχος, διατρέχει κίνδυνο να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης 35 ετών.