11 Οκτώβριος 2018, 16:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Οκτώβριος 2018, 15:39

Ξεκινά η μεγαλύτερη πτήση στον κόσμο, διάρκειας 19 ωρών

  • Ξεκινά η μεγαλύτερη πτήση στον κόσμο, διάρκειας 19 ωρών
    Το Airbus A350-900 ULR της Singapore Airlines (φωτ.: EPA / Wallace Woon)

Δύο κυβερνήτες, δύο συγκυβερνήτες, συνολικά δεκατρία άτομα πλήρωμα, και 161 επιβάτες ετοιμάζονται να γράψουν ιστορία καθώς θα είναι αυτοί που σήμερα θα κάνουν τη μεγαλύτερη εμπορική πτήση που έχει γίνει ποτέ μέχρι σήμερα: σχεδόν 19 ώρες στον αέρα από τη Σιγκαπούρη μέχρι τη Νέα Υόρκη.

Το Airbus A350-900 ULR της Singapore Airlines θα απογειωθεί από το αεροδρόμιο Τσανγκί και μετά από 16.700 χλμ. πτήσης θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Νιούαρκ στο Νιου Τζέρσεϊ.

Όπως προβλέπουν οι κανονισμοί, το πλήρωμα θα έχει τετράωρη ανάπαυλα. Οι 67 επιβάτες θα ταξιδέψουν στην πρώτη θέση και οι υπόλοιποι στην αναβαθμισμένη οικονομική θέση – δεν υπάρχει δυνατότητα επιλογής απλής οικονομικής θέσης. Προκειμένου να περάσει η ώρα των επιβατών η αεροπορική εταιρεία δίνει τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε ταινίες και εκπομπές συνολικής διάρκειας 1.200 ωρών. Επίσης έχει προσαρμοστεί το φαγητό που προσφέρεται στην πτήση.

Για τη βελτίωση των συνθηκών πτήσης και για την αντιμετώπιση του στρες η οροφή της καμπίνας είναι υπερυψωμένη και τα παράθυρα έγιναν μεγαλύτερα. Επιπλέον για τον περιορισμό του jetlag μπήκε ειδικός φωτισμός με LED.