11 Οκτώβριος 2018, 12:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Οκτώβριος 2018, 13:24

Από καπνούς μέχρι αμπελοπούλια αξίας χιλιάδων ευρώ έκρυβαν δύο άνδρες στην Πύλα

  • Επίθεση Ρουβίκωνα στα γραφεία μεταλλουργικής εταιρείας στο Μαρούσι 5
    (Φωτ.: reporter.com.cy)

Και τι δεν έκρυβε ιδιοκτήτης υποστατικού στην Πύλα ο οποίος συνελήφθη χθες βράδυ μαζί με το διευθυντή του υποστατικού από την Αστυνομία. Συγκεκριμένα, μετά από συντονισμένη επιχείρηση που έστησε η Αστυνομία και στην παρουσία των Ηνωμένων Εθνών, μέλη της δύναμης εισήλθαν στο υποστατικό για έρευνα και δεν πίστευαν στα μάτια τους. 

Ο 42χρονος ιδιοκτήτης και ο 39χρονος διευθυντής του υποστατικού έκρυβαν μεταξύ άλλων 710 κούτες τσιγάρων, 263 κιλά καπνού τσιγάρων και 34 κιλά ναργιλέ. 

Πέρα από αυτά όμως, στο υποστατικό εντοπίστηκαν επίσης 688 πουράκια, 58 πούρα καθώς και 38 δωδεκάδες αμπελοπούλια.* Από τη σκηνή παραλήφθηκαν ακόμα και 38 κουτιά διεγερτικών φαρμάκων.

Οι δασμοφορολογικές επιβαρύνσεις, εκ πρώτης όψεως φαίνονται να ανέρχονται πέραν των 90.000 ευρώ.

Τόσο ο 42χρονος όσο και ο 39χρονος συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση ενώ την υπόθεση διερευνά ο Αστυνομικός Σταθμός Ορόκλινης σε συνεργασία με το Τμήμα Τελωνείων και το Ταμείο Θήρας. 

  • Πηγή: reporter.com.cy.

___
*Στοιχίζουν, στη μαύρη αγορά, περί τα 90 ευρώ η δωδεκάδα. Είναι μικρά πουλιά αποδημητικά (πιο μικρά από τους σπουργίτες), ονομάζονται αμπελοπούλια και το κυνήγι τους είναι απαγορευμένο. Όταν όμως επισκέπτεται κανείς μια παραδοσιακή κυπριακή ταβέρνα, το πιο εκλεκτό έδεσμα [...] για τους γνωρίζοντες είναι τα αμπελοπούλια, που τα τρώνε κρατώντας τα από το ράμφος τους, με μεγάλη ευχαρίστηση. Εάν πάτε σε μια τέτοια ταβέρνα, δεν θα βρείτε ποτέ στο μενού τη λέξη αμπελοπούλια. Σερβίρονται μυστικά, με χίλιες δυο προφυλάξεις από την αστυνομία, αφού το κυνήγι τους είναι απαγορευμένο όχι μόνο από την κυπριακή κυβέρνηση αλλά και από την Ευρωπαϊκή Ένωση (πηγή: Νίκος Χασαπόπουλος / tovima.gr).