11 Οκτώβριος 2018, 11:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Οκτώβριος 2018, 11:03

Ζευγάρι «χρωστούσε» 500 ευρώ στον γείτονα όποτε τα παιδιά έκαναν φασαρία

  • Κρήτη: Ποιος είναι ο 48χρονος που προφυλακίστηκε για ασέλγεια σε 11χρονη
    (Φωτ.: αρχείο ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Μπορεί να ακούγεται απίστευτο, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό: Ζευγάρι που μένει σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στην Αθήνα ήταν υποχρεωμένο να πληρώνει πρόστιμο 500 ευρώ στον γείτονα κάθε φορά που τα παιδιά έκαναν φασαρία. Εκτός από το πρόστιμο ο γείτονας ζητά και αποζημίωση 60.000 ευρώ για ηθική βλάβη από την τρομερή φασαρία που φέρονται να προκαλούν οι δύο ανήλικες.

Την υπόθεση έφερε στη δημοσιότητα η εκπομπή «Μετά τα μεσάνυχτα» της Ελεωνόρας Μελέτη.

Στην κάμερα μίλησε η μητέρα των κοριτσιών, Δέσποινα Οντατζή, που περιέγραψε πώς από τις παρατηρήσεις του γείτονα κατέληξαν στα δικαστήρια. Η οικογένεια αγόρασε και μετακόμισε στο διαμέρισμα πριν από τέσσερα χρόνια και όπως παραδέχεται η ηχομόνωση δεν είναι πολύ καλή. Ο γείτονας μένει στον από κάτω όροφο και στην αγωγή του αναφέρει ότι δεν τηρούνταν το ωράριο κοινής ησυχίας το μεσημέρι, ότι μετέτρεπαν το σπίτι σε παιδική χαρά, ότι χτυπούσαν τις πόρτες καθώς και ότι έπεφταν διαρκώς αντικείμενα στο πάτωμα. Επίσης, καταγγέλλει ότι η μητέρα μετακινούσε έπιπλα τα μεσημέρια, γέμιζε και άδειαζε την μπανιέρα και χτυπούσε ρυθμικά το ξυράφι πάνω στην πορσελάνη της μπανιέρας.

Η Δέσποινα Οντατζή, από τη μεριά της, περιέγραψε ένα περιστατικό με την 2,5 ετών κόρη της να κλαίει όταν είδε για τέταρτη φορά αστυνομικό στο σπίτι τους και να δηλώνει ότι δεν θέλει να ξαναπαίξει ποτέ εκεί. Ακόμα κάνει λόγο για ψυχολογικό πόλεμο από τον γείτονα και για τηλεφωνήματα στον άντρα της: «Τον έπαιρνε τηλέφωνο και του έλεγε ότι η γυναίκα του με τα παιδιά του κάνουν φασαρία κι ότι μπαινοβγαίνει κόσμος στο σπίτι».

Σχετικά με τη δικαστική απόφαση που δικαιώνει τον άνδρα που έκανε μήνυση στην οικογένειά της αναφέρει ότι βασίστηκε σε έναν μάρτυρα που ενώ δήλωσε ότι έμενε μέσα στην πολυκατοικία δεν ήταν ποτέ ένοικός της. «Στο πρώτο δικαστήριο έκανα και εγώ ασφαλιστικά μέτρα. Όταν, όμως, ήρθε η στιγμή να συζητηθούν ήρθε και μου ζήτησε συγγνώμη. Εκεί έκανα το μεγάλο λάθος και δέχτηκα τη συγγνώμη του. Αναγκάστηκα, λοιπόν, να πουλήσω το σπίτι μου που με τόσο κόπο αγόρασα εγώ και ο άνδρας μου και να μετακομίσω σε μία γκαρσονιέρα», κατέληξε και τόνισε ότι η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της αναίρεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ