10 Οκτώβριος 2018, 23:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Οκτώβριος 2018, 23:31

Βούτσης: Εκπλήσσομαι και απορώ με τη ρητορική Καμμένου

  • Βούτσης: Εκπλήσσομαι και απορώ με τη ρητορική Καμμένου
    Ο Νίκος Βούτσης (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

«Έκπληξη και απορία» για τη ρητορική του Πάνου Καμμένου εξέφρασε ο Νίκος Βούτσης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra και στον Γιώργο Μελιγγώνη. Ο Προέδρος της Βουλής σχολίασε τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας, τόσο σε σχέση με το plan B που πρότεινε ο ΥΕΘΑ για το Σκοπιανό όσο και με την πρόσκληση που απεύθυνε στις ΗΠΑ να αναπτύξουν στρατιωτικές βάσεις και σε άλλα σημεία της Ελλάδας πέραν της Σούδας.

Όπως δήλωσε ο Ν. Βούτσης, «μπορώ να εκφράσω την έκπληξή μου και την απορία μου που κατατείνεται σε αυτή τη ρητορική, η οποία είναι πολύ πέρα από τη διατύπωση της πάγιας θέσης του κόμματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και του Πάνου Καμμένου, και είναι σεβαστή και διατυπωμένη ότι δεν συμφωνεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Ο ίδιος εξήγησε ότι στην κυβέρνηση «εργαζόμαστε για τη συνεργασία στα Βαλκάνια, αντίθετα με τη διαμόρφωση αξόνων για να αποτρέψουμε τα εθνικιστικά δόγματα και στερεότυπα από πλευράς Αλβανίας και Τουρκίας. Άρα δεν αντιλαμβάνομαι που θα βοηθούσε η διαμόρφωση αντι-αξόνων και αντι-μετώπων με άλλες χώρες που ανέφερε ο Πάνος Καμμένος. Δεν είναι και εύκολο να κατανοηθούν σε βάθος. Περιμένω να δώσει παραπέρα ερμηνείες για να κατανοήσουμε τι εννοεί. Έχω εκτιμήσει ότι αυτό είναι λάθος από κάθε άποψη. Η μεγάλη στρατηγική διαφορά έγκειται στο αν θα περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών».

Υπογράμμισε ακόμη πως «εμείς θέλουμε η συνεργασία μας με τους ΑΝΕΛ που δοκιμάστηκε για 3,5 χρόνια πάνω στη μνημονιακή κρίση, να ολοκληρώσει κατά το δυνατόν το βίο της. Η μεγάλη διαφορά πάνω στα κρίσιμα ζητήματα δημιουργεί προβλήματα. Για τη Συμφωνία των Πρεσπών δεν υπάρχει περίπτωση να ευδοκιμήσει η πρόταση δυσπιστίας ώστε να στριμωχτεί η κυβέρνηση. Κάθε ένας κάνει τον λογαριασμό του για το πώς θα περάσουμε αυτούς τους μήνες.

»Δεν είναι δυνατόν καθημερινά να ασχολούμαστε, και ούτε πρέπει, με τις ενστάσεις και τις ρητορικές γύρω από τη Συμφωνία των Πρεσπών. Πρέπει να συνεργαστούμε. Δεν θα υπάρξουν 151 ψήφοι για την πρόταση μομφής. Και δεν έχει σχέση με τους ΑΝΕΛ. Η πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ πήρε 126 θετικές ψήφους. Ενδεχομένως να μπορεί να πάρει και λίγες περισσότερες».

  • Πηγή: kontranews.gr.