10 Οκτώβριος 2018, 21:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Οκτώβριος 2018, 21:45

Βερολίνο: Έκλεισε νομικά και πολιτικά το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων

  • Ο θυμός του κόσμου πολιορκεί πλέον την καρδιά της αντίδρασης
    (Φωτ.: EPA / Stephanie Pilick)

«Νομικά και πολιτικά οριστικά ρυθμισμένο» θεωρεί η γερμανική κυβέρνηση το ζήτημα πολεμικών αποζημιώσεων έναντι της Ελλάδας, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ και σημείωσε ότι η θέση του Βερολίνου δεν έχει αλλάξει.

Απαντώντας σε ερώτηση Πολωνού δημοσιογράφου σχετικά με τη θέση της γερμανικής κυβέρνησης ενόψει της διατύπωσης νέων αξιώσεων από την ελληνική πλευρά, ο Σ. Ζάιμπερτ υπογράμμισε: «Έχουμε συζητήσει αυτό το θέμα πραγματικά πολλές φορές. Η θέση μας είναι ότι το ζήτημα γερμανικών επανορθώσεων έχει νομικά και πολιτικά οριστικά ρυθμιστεί. Σε αυτήν την θέση δεν έχει αλλάξει κάτι. Κατά τα άλλα, δεν υπάρχει καμία επίσημη κίνηση της ελληνικής κυβέρνησης».

Όταν ρωτήθηκε εάν υπάρχει συνεννόηση της ελληνικής με την πολωνική κυβέρνηση για την διεκδίκηση πολεμικών αποζημιώσεων από τη Γερμανία, ο Σ. Ζάιμπερτ δήλωσε άγνοια. «Ειλικρινά, δεν έχω καμία πληροφορία για αυτό. Θα αποτελούσε και έκπληξη εάν είχα πληροφορίες για πιθανές συνεννοήσεις μεταξύ Πολωνίας και Ελλάδας. Δεν τις έχω», κατέληξε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Μέρκελ.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Φ. Καραβίτη.