10 Οκτώβριος 2018, 15:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Οκτώβριος 2018, 15:50

Η Γενοκτονία των Αρμενίων είναι για τον Γιλντιρίμ «ανόητος ισχυρισμός»

  • Η Γενοκτονία των Αρμενίων είναι για τον Γιλντιρίμ «ανόητος ισχυρισμός»
    (Φωτ.: EPA)

Να δώσει ένα τέλος στους «ανόητους ισχυρισμούς» της κάλεσε την Αρμενία ο πρώην πρωθυπουργός και νυν πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ, με αφορμή την τοποθέτηση του εκπροσώπου της Αρμενίας κατά τη διάρκεια της 3ης Συνόδου των Προέδρων των Κοινοβουλίων της Ευρασίας που πραγματοποιήθηκε στην Αττάλεια.

Ο «ανόητος ισχυρισμός» δεν είναι τίποτε άλλο από τη Γενοκτονία των Αρμενίων, που κατά την Τουρκία είναι τα «γεγονότα του 1915».

Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ τόνισε ότι δεν συνάδει με το σκοπό της Συνόδου κάποιες χώρες ν’ απευθύνουν κατηγορίες, και συμπλήρωσε ότι η Τουρκία δεν γίνεται να αποδεχθεί δηλώσεις που διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα. «Εάν η Αρμενία θέλει πραγματικά να βελτιώσει τις σχέσεις της με την Τουρκία πρέπει να δώσει τέλος στους ανόητους ισχυρισμούς για τη δήθεν γενοκτονία και ν’ αφήσει τα ιστορικά γεγονότα να τα ερευνήσουν οι ιστορικοί», υπογράμμισε.

Ακόμα, ο πρόεδρος της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης προέτρεψε την Αρμενία να ακολουθήσει μια ειρηνική πολιτική και τη συμβούλευσε να εξομαλύνει τις σχέσεις με τους γείτονές της και να συμβάλλει στην ειρήνη, τη σταθερότητα και την ευημερία του Νοτίου Καυκάσου. «Με τις επιλογές που έχει κάνει έχει απομονώσει τον εαυτό της στην περιοχή», είπε ο Μπιναλί Γιλντιρίμ.