10 Οκτώβριος 2018, 20:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Οκτώβριος 2018, 15:53

Ποντιακοί χοροί στον 4ο Παγκόσμιο Αγώνα Santorini Experience (βίντεο)

  • Ποντιακοί χοροί στον 4ο Παγκόσμιο Αγώνα Santorini Experience (βίντεο)
    Από τις πρόβες του Συλλόγου Ποντίων Επταμύλων Σερρών «Οι Ακρίτες» στην Σαντορίνη (φωτ.: Σίσσυ Δρόσου)

Η Σαντορίνη βρέθηκε στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος από επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές, συνοδούς και επισκέπτες που ταξίδεψαν στο μαγευτικό νησί των Κυκλάδων, στις 5-7 Οκτωβρίου 2018 για τις ανάγκες του 4ου Santorini Experience. Η κορυφαία διοργάνωση αθλητικού τουρισμού στην Ελλάδα ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία και με ρεκόρ συμμετοχών στους αγώνες τρεξίματος και κολύμβησης, συγκεντρώνοντας πάνω από 6.000 επισκέπτες στο πανέμορφο νησί.

Στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που έγιναν παράλληλα με τους αγώνες έλαβε μέρος το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Ποντίων Επταμύλων Σερρών «Οι Ακρίτες».

Στις εκδηλώσεις του νησιού ο Δημοτικός Αθλητικός, Πολιτιστικός, Περιβαλλοντικός Οργανισμός Σαντορίνης (ΔΑΠΠΟΣ) πραγματοποίησε ανοιχτή συναυλία για το κοινό στον περιβάλλοντα χώρο του κλειστού γυμναστηρίου ΔΑΠΠΟΣ το απόγευμα του Σαββάτου 6 Οκτωβρίου, με την Ελληνογερμανίδα Fiona, προσφορά για τους συμμετέχοντες στο Santorini Experience. Λίγο νωρίτερα, τη συναυλία άνοιξαν το Διεθνές Χορευτικό Σχήμα Σαντορίνης «Σταματίνα Ξιάρχου» και ο Σύλλογος Ποντίων Επταμύλων Σερρών «Οι Ακρίτες». Η ποντιακή αποστολή μάγεψε τους χιλιάδες θεατές και η ποντιακή λύρα ξεσήκωσε τους πάντες.