10 Οκτώβριος 2018, 14:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Οκτώβριος 2018, 13:34

Χρυσό μετάλλιο οι Μπούρμπου και Κυρίδου στην κωπηλασία των Ολυμπιακών Νέων (βίντεο)

  • Χρυσό μετάλλιο οι Μπούρμπου και Κυρίδου στην κωπηλασία των Ολυμπιακών Νέων (βίντεο)
    (Φωτ.: Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή)

Τον Αύγουστο με την εμφάνισή τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων που έγινε στην Τσεχία η Μαρία Κυρίδου και η Χριστίνα Μπούρμπου στέφθηκαν πρωταθλήτριες στη δίκωπο άνευ πηδαλιούχου και πήραν το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων που ξεκίνησαν την Κυριακή στο Μπουένος Άιρες.

Το ελληνικό πλήρωμα ήδη από τον προκριματικό των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων έδειξε τις δυνατότητές του και πλέον η Ελλάδα πανηγυρίζει το πρώτο της μετάλλιο.

Στον τελικό του αγωνίσματος που έγινε την Τρίτη οι αθλήτριες του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης κάνοντας μια εκπληκτική κούρσα που κρίθηκε στο νήμα τερμάτισαν πρώτες με χρόνο 1:40.00 και πήραν το χρυσό μετάλλιο. Δεύτερες τερμάτισαν οι αθλήτριες από την Τσεχία (1:40.09) και τρίτες οι αθλήτριες από τη Ρουμανία (1:40.29).

«Ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά», τόνισε η Μαρία Κυρίδου μετά την απονομή του μεταλλίου. Από τις αρχές του έτους το «χρυσό» δίδυμο, που έκανε το 3 στα 3, κατέκτησε την πρώτη θέση στο Πανευρωπαϊκό, την τέταρτη θέση στο Παγκόσμιο Κ23 και την πρώτη θέση στο Παγκόσμιο εφήβων-νεανίδων. «Οι κόποι μας ανταμείφθηκαν», σχολίασε από τη μεριά της η Χριστίνα Μπούρμπου.