10 Οκτώβριος 2018, 15:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Οκτώβριος 2018, 15:12

Ο Καμμένος πρότεινε στις ΗΠΑ βάσεις σε Λάρισα, Βόλο και Αλεξανδρούπολη (βίντεο)

  • Ο Καμμένος πρότεινε στις ΗΠΑ βάσεις σε Λάρισα, Βόλο και Αλεξανδρούπολη (βίντεο)
    Ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο Αμερικανός ομόλογός του Τζέιμς Μάτις (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γρ. Τύπου ΥΠΕΘΑ/STR)

Πρόταση για τη δημιουργία μόνιμων στρατιωτικών βάσεων των ΗΠΑ σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας έκανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στον Αμερικανό ομόλογό του Τζέιμς Μάτις, κατά τη διάρκειά της συνάντησής τους στο αμερικανικό Πεντάγωνο.

«Η Ελλάδα θεωρεί τις ΗΠΑ στρατηγικό εταίρο και σύμμαχο, τον μοναδικό θα τολμούσα να πω. Είναι σημαντικό για την Ελλάδα οι ΗΠΑ να αναπτύξουν στρατιωτικές δυνάμεις στη χώρα σε μία πιο μόνιμη βάση, όχι μόνο στον Κόλπο της Σούδας, αλλά επίσης στον Βόλο, στη Λάρισα και στην Αλεξανδρούπολη», ακούγεται να λέει ο Πάνος Καμμένος σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας.

Ο Τζέιμς Μάτις, από την πλευρά του, επιβεβαίωσε τη στενή συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ στον τομέα της άμυνας. Παράλληλα εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη δέσμευση της Ελλάδας για αμυντικές δαπάνες της τάξεως του 2% αλλά και για την πρόσφατη συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών για την αναβάθμιση των μαχητικών F-16.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το εάν ο Αμερικανός υπουργός έθιξε το θέμα των Σκοπίων, ο Έλληνας υπουργός είπε πως: « Τη θέση τη δική μου την ξέρετε και νομίζω ότι είναι απόλυτα σαφής. Αλλά και από ό,τι φαίνεται νομίζω ότι οι εξελίξεις πλέον εκεί οδηγούν. Θεωρώ ότι η επόμενη φάση θα είναι η δημιουργία διακρατικών συμφωνιών που θα λύσει το πρόβλημα της αστάθειας. Από εκεί και πέρα, όλα τα άλλα θα λυθούν με τη συναίνεση των λαών».