9 Οκτώβριος 2018, 20:37 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Οκτώβριος 2018, 20:33

Κέρκυρα: Σε ύφεση η φωτιά στην Κουλούρα

  • Φωτιά στην περιοχή Καλαφατιώνες Κέρκυρας
    (Φωτ. αρχείου: Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας)

Υπό ύφεση βρίσκεται αυτή την ώρα η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι, η οποία πιθανόν ξεκίνησε από συσσωρευμένα σκουπίδια που βρίσκονταν για αρκετό καιρό στιβαγμένα σε περιοχή της Κουλούρας, βορειανατολικά της Κέρκυρας.

Λόγω των ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, χρειάστηκε να εκκενωθεί προληπτικά ο οικισμός της Βίγγλας, που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Κουλούρα.

Όπως ανέφερε ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κέρκυρας Πύραρχος Ανδρέας Ρίζος, εκκενώθηκαν προληπτικά 15 σπίτια (βίλες και ενοικιαζόμενα δωμάτια) με τουρίστες. Οι ένοικοι άρχισαν να επιστρέφουν στα καταλύματα και στα σπίτια τους αργά το απόγευμα, ενώ σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας Νικολέτα Πανδή ο επαρχιακός δρόμος δεν έχει δοθεί ακόμη στην κυκλοφορία, λόγω του έντονου καπνού.

Όπως είπε η ίδια, οι υδροφόρες της Περιφέρειας και του δήμου θα παραμείνουν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας σε επιφυλακή στην περιοχή με τη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με τον Ανδρέα Ρίζο, καταλυτική για τον περιορισμό της φωτιάς ήταν η συμμετοχή των τριών πυροσβεστικών αεροσκαφών PZL από αέρος, ενός της Κέρκυρας και δύο του Ακτίου, καθώς και η εναέρια παρέμβαση του πυροσβεστικού αεροσκάφους που έφτασε εγκαίρως από τη Θεσσαλονίκη.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.