9 Οκτώβριος 2018, 16:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Νοέμβριος 2018, 11:13

Αντίστροφη μέτρηση για το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού της ΑΕΚ

  • Αντίστροφη μέτρηση για το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού της ΑΕΚ
    (Φωτ.: akyratsous.com)

Δέκα μήνες έχουν περάσει από την ημέρα που ο υπερδρομέας Γιώργος Ζαχαριάδης παρέδωσε το πρώτο δώρο για το Μουσείο του Προσφυγικού Ελληνισμού, το οποίο θα λειτουργήσει στο γήπεδο Αγια-Σοφιά της ΑΕΚ, και μόλις έξι από τη λιτή τελετή όπου χώμα από τις αλησμόνητες πατρίδες έπεσε στα θεμέλια του μελλοντικού ναού της ομάδα, στη Νέα Φιλαδέλφεια. Οι εργασίες στο γήπεδο προχωρούν γοργά ενώ ήδη έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την ίδρυση του Μουσείου του Προσφυγικού Ελληνισμού.

Η πρώτη διευρυμένη σύσκεψη για το θέμα πρόκειται να γίνει την προσεχή Τρίτη 16 Οκτωβρίου, στα γραφεία της ΑΕΚ.

Πληροφορίες του pontos-news.gr θέλουν προσωπικότητες από το χώρο του πολιτισμού και στελέχη ποντιακών, μικρασιατικών, καππαδοκικών και άλλων προσφυγικών σωματείων να συμμετέχουν στη σύσκεψη.

Τι θα συζητηθεί
Επί τάπητος αναμένεται να τεθούν θέματα όπως ο τρόπος με τον οποίο θα συλλέγονται και θα αξιολογούνται τα εκθέματα, η διάρθρωση του μουσείου και άλλα συναφή ζητήματα. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης θα συζητηθεί και το σοβαρό θέμα της συγκρότησης της Επιτροπής του Μουσείου που θα στελεχωθεί από κορυφαίες προσωπικότητες της ιστορικής επιστήμης, των Τεχνών και του πολιτισμού.