10 Οκτώβριος 2018, 09:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Οκτώβριος 2018, 09:14

30 χρόνια «Ακρίτεια» από την Εύξεινο Λέσχη Κοζάνης (βίντεο)

  • (Βίντεο: FLASH TV)

Το απόγευμα του Σαββάτου 6 Οκτωβρίου ξεκίνησαν οι διήμερες εκδηλώσεις της Ευξείνου Λέσχης Κοζάνης με την επωνυμία «Ακρίτεια 2018». Οι εκδηλώσεις, που πραγματοποιούνται στην περιοχή τα τελευταία τριάντα χρόνια, διεξήχθησαν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης και του Δήμου Κοζάνης.

Πολύς ήταν ο κόσμος που και φέτος τίμησε τις εκδηλώσεις και τις δύο ημέρες.

Τα «Ακρίτεια 2018» άνοιξαν αυλαία το Σάββατο με ομιλία στο αμφιθέατρο της Στέγης Ποντιακού Πολιτισμού. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο συγγραφέας και ιστορικός Χάρης Τσιρκινίδης ο οποίος μίλησε για το θέμα «Πόντος: Από το μεγαλείο στη Γενοκτονία» συνεπαίρνοντας το κοινό.

Την επόμενη μέρα τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Νέας Χαραυγής και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του Ακρίτα. «Οι διήμερες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται τα τελευταία τριάντα χρόνια. Ο προβληματισμός μας ως σωματείο είναι ο κατακερματισμός του ποντιακού ελληνισμού. Δυστυχώς εκεί ξεκινούν και τελειώνουν όλα τα προβλήματα του ποντιακού ελληνισμού. Εύχομαι του χρόνου να είμαστε καλύτερα» ανέφερε στο FLASH TV ο πρόεδρος της Λέσχης Κωνσταντίνος Σανίδης.

Εκδηλωσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ06
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
2018