9 Οκτώβριος 2018, 13:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Οκτώβριος 2018, 18:02

Ποιοι είναι ο «καθηγητής Φακελάκης» και οι φροντιστηριούχοι των Σερρών

  • Ποιοι είναι ο «καθηγητής Φακελάκης» και οι φροντιστηριούχοι των Σερρών
    Από αριστερά: Κλεάνθης Κωνσταντινούδης, Γιώργος Μόκκας, Ευαγγελία Μηλόφτση (πηγή: ΕΛΑΣ)

Για όσο διάστημα βρίσκεται στην επικαιρότητα η… δράση του στο Τμήμα Λογιστικής του ΤΕΙ Σερρών ήταν γνωστός ως ο «καθηγητής Φακελάκης» μιας και για τουλάχιστον 15 χρόνια, σύμφωνα με τις καταγγελίες, ζητούσε χρήματα ή σεξ για να περνάει τους φοιτητές και τις φοιτήτριες. Δύναμή του ήταν τα επτά μαθήματα που είχε αναλάβει· αυτό για πολλούς σήμαινε ότι θα έπρεπε να πληρώσουν την «ταρίφα» προκειμένου να αποκτήσουν πτυχίο.

Μια φοιτήτρια έχει καταγγείλει ότι μέχρι το 2011 έπαιρνε τα χρήματα στο χέρι και ότι το κόστος για τα τρία μαθήματα ήταν 2.500 ευρώ.

Στη συνέχεια ο καθηγητής ξεκίνησε τη συνεργασία με τους ιδιοκτήτες φροντιστηρίου στις Σέρρες στα οποία έστελνε για «μάθημα» τους φοιτητές, και πλέον τα χρήματα έμπαιναν σε λογαριασμούς. Επιπλέον υπάρχουν καταγγελίες για προτάσεις από τον καθηγητή στις φοιτήτριες να βγαίνουν με πλούσιους γέρους που θα τους εξασφάλιζαν μια άνετη ζωή, αλλά και για ανάρμοστη συμπεριφορά και για σεξουαλική παρενόχληση.

Το κουβάρι της δράσης του καθηγητή άρχισε να ξετυλίγεται στις αρχές του 2018 όταν έγινε επίσημη καταγγελία στον Συνήγορο του Πολίτη, η οποία στη συνέχεια διαβιβάστηκε στο υπουργείο Παιδείας. Χθες, κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες του προφυλακισμένου καθηγητή και των δύο συνεργών του, του ζευγαριού που έχει το φροντιστήριο.


Κλεάνθης Κωνσταντινούδης (πηγή: ΕΛΑΣ)

Ο καθηγητής είναι ο Κλεάνθης Κωνσταντινούδης του Νικολάου και της Ελένης που γεννήθηκε το 1958 στη Θεσσαλονίκη. Ο φροντιστηριούχος είναι ο Γιώργος Μόκκας του Απόστολου και της Ζωής που γεννήθηκε το 1959 στο Νέο Πετρίτσι Σερρών, και συγκατηγορούμενη είναι η σύζυγός του Ευαγγελία Μηλόφτση του Ηλία και της Ιωάννας που γεννήθηκε το 1968 επίσης στο Νέο Πετρίτσι Σερρών.

Ο συνήγορος του Κλεάνθη Κωνσταντινούδη, Αλέξης Κούγιας, χαρακτήρισε ως πρόκληση για τη δίκαιη δίκη τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του εντολέα του. Μιλώντας στον ρ/σ News 24/7 τόνισε ότι πρόκειται κάτι πρωτοφανές «λες και πρόκειται για παιδεραστή ή serial killer», και σχολίασε ότι είναι ό,τι πιο ακραίο έχει ακούσει στη ζωή του. «Μιλάμε για κωμική ιστορία που πιθανόν να απασχολήσει και τον Άρειο Πάγο», προειδοποίησε.