7 Οκτώβριος 2018, 17:53 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Οκτώβριος 2018, 17:45

Χειροτονήθηκε ο νέος μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος

  • Χειροτονήθηκε ο νέος μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος
    Εικόνα από τη χειροτονία του νέου μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμου

Με μεγαλοπρέπεια, παρουσία πολλών αρχιερέων, πολιτικών, εκπροσώπων των τοπικών αρχών της Λάρισας, κλήρου και πλήθους πιστών τελέστηκε σήμερα η χειροτονία του νέου μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερωνύμου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών. «Επίσκοπο της σιωπής, της γαλήνης, της ηρεμίας και της ταπείνωσης», χαρακτήρισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος τον νέο μητροπολίτη και τον παρότρυνε «να αξιοποιήσει τα χαρίσματά του για το κοινό καλό».

Από την πλευρά του, ο νέος μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο και τους αρχιερείς και τόνισε: «Μακαριώτατε, ου φέρει το μυστήριον έρευνα. Ράον σιωπή. Ιδού ο δούλος Κυρίου έστηκα. Γένοιτο καθάπερ συνετάξατό μοι Κύριος διά των θεοπειθών ευχών πάντων των ώδε ισταμένων».

Στην αντιφώνησή του, ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας αναφέρθηκε στην ιστορική Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου και στη διδασκαλία του Κυρίου, συνέστησε να αγαπάμε τον Θεό με όλη μας τη δύναμη και τον συνάνθρωπό μας σαν τον εαυτό μας και κάλεσε τον νέο μητροπολίτη αυτό να είναι το έργο του στην Εκκλησία που παροικεί στη Λάρισα.

Επιπλέον, σημείωσε ότι ο λαός είναι απογοητευμένος και οργισμένος και αυτό φαίνεται καθημερινά και επεσήμανε πως «καλούμαστε να αγωνιστούμε για να μην επικρατήσει στην πατρίδα μας η φιλοσοφία του Ευρωπαίου διανοητή που υποστηρίζει ότι ο άλλος είναι ο εχθρός μου, αλλά η διδασκαλία του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ που λέει ότι ο άλλος είναι ο παράδεισός μου».

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας Μάξιμος Χαρακόπουλος παραβρέθηκε στη χειροτονία του νέου εψηφισμένου μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο βουλευτής Λαρίσης τόνισε μεταξύ άλλων: «Η ανάληψη του πηδαλίου της ιστορικής μας μητρόπολης από τον νέο μας επίσκοπο γεννά ελπίδες και δημιουργεί προσδοκίες ότι θα φέρει μια νέα αύρα στην τοπική μας εκκλησία. Δεν γνώριζα έως σήμερα τον νέο ποιμενάρχη μας. Έχοντας, όμως, εμπιστοσύνη στην εν Αγίω Πνεύματι κρίση της ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, τον υποδεχόμαστε με σεβασμό στο σχήμα του και ανοιχτές αγκάλες. Είμαι πεπεισμένος ότι σύντομα με το λόγο και τα έργα του θα κερδίσει το σεβασμό στο πρόσωπό του και κυρίως την αγάπη των Λαρισαίων».

  • Φωτογραφίες: maximos.gr.