6 Οκτώβριος 2018, 23:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Οκτώβριος 2018, 20:13

Φθινόπωρο: Η εποχή που ετοιμάζουν την εβριστέ οι γυναίκες στο Καρς (βίντεο)

Μάλλον κανείς δεν μπορεί να διεκδικήσει τη... μητρότητα του συγκεκριμένου φαγητού, πάντως, είναι βέβαιο ότι από τα πιο γνωστά στην Ιταλία, την Ελλάδα και τον Πόντο.

Στην Ελλάδα τη λένε... χυλόπιτα, στον Πόντο την έλεγαν εβριστέ ή εβριστόν και στο Καρς σήμερα την αποκαλούν εριστέ!

Το φθινόπωρο είναι η εποχή που προετοιμάζουν την εριστέ οι γυναίκες του Καρς. Τη στεγνώνουν, όσο ακόμα ο καιρός το επιτρέπει, και μετά την
αποθηκεύουν για να «τιμήσει» τα τραπέζια του χειμώνα, ζεστή-ζεστή και ευεργετική, σε διάφορες συνταγές.