6 Οκτώβριος 2018, 13:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Οκτώβριος 2018, 19:45

Ερντογάν: Πρόστιμα στους «καιροσκόπους» που ανεβάζουν τις τιμές

  • Ο Ερντογάν συνέκρινε τις ελληνικές Αρχές με τους ναζί!
    Στιγμιότυπο από παλαιότερη ομιλία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε βουλευτές του AKP (φωτ.: EPA / Γραφείο Τύπου Προεδρίας της Τουρκίας)

Πρόστιμα στους «καιροσκόπους» που ανεβάζουν τις τιμές εκμεταλλευόμενοι την αστάθεια στις ισοτιμίες του ξένου συναλλάγματος, ετοιμάζεται να επιβάλλει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Δεν θα εγκαταλείψουμε τον λαό μας στο έλεος των καιροσκόπων», είπε ο Τούρκος πρόεδρος σε συγκέντρωση μελών του κυβερνώντος κόμματος στα περίχωρα της Άγκυρας.

Μάλιστα, την προηγούμενη Τρίτη είχε καλέσει τους Τούρκους πολίτες να καταγγείλουν καταστήματα που επέβαλαν ασυνήθιστες αυξήσεις στις τιμές κατά τη διάρκεια της συναλλαγματικής κρίσης και είπε ότι αν είναι απαραίτητο οι αρμόδιες υπηρεσίες θα κάνουν επιδρομές στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας είπε ακόμη ότι η χώρα του είναι ανοιχτή σε επενδύσεις, αλλά δεν έχει ζητήσει χρήματα από καμία χώρα, τονίζοντας ότι έχει δώσει εντολή στους υπουργούς του να μην λαμβάνουν οικονομικές συμβουλές από την αμερικανική McKinsey, καθώς η κυβέρνηση σκοπεύει να βασιστεί στις εσωτερικές δυνατότητες της χώρας.

  • Πηγη: ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΑ