6 Οκτώβριος 2018, 10:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Οκτώβριος 2018, 09:59

Δανία: Απαγορεύει την πώληση αυτοκινήτων ορυκτών καυσίμων το 2030

  • Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε διάφορες περιοχές της Αττικής

Στην απαγόρευση της πώλησης αυτοκινήτων ορυκτών καυσίμων σκοπεύει να προχωρήσει η Δανία από το 2030, στο πλαίσιο των δεσμεύσεών της για τον παγκόσμιο αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, ο πρωθυπουργός της χώρας Λαρς Λόκε Ράσμουσεν δήλωσε στη Βουλή ότι η Δανία έχει στόχο μέχρι το 2030 να διαθέτει στους δρόμους της τουλάχιστον 1 εκατ. ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα.

Συγκεκριμένα, είπε ότι θεωρεί τα αυτοκίνητα απαραίτητα, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να καταστρέφουν το περιβάλλον.

Όπως αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα, η Δανία δεν διαθέτει δική της αυτοκινητοβιομηχανία, παρόλα αυτά ο πρωθυπουργός της χώρας σχεδιάζει να ενώσει της δυνάμεις του με άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις της ίδιας νοοτροπίας, προκειμένου να πιέσουν τους κατασκευαστές αυτοκινήτων να φτιάχνουν περισσότερα οχήματα που δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον.

Μάλιστα, ο υπουργός Ενέργειας της Δανίας Λαρς Κρίστιαν Λίλεχολτ είπε ότι την επόμενη εβδομάδα η κυβέρνηση θα καταθέσει πρόταση ώστε τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να είναι φθηνότερα και πως θα αποφασίσει αν θα επιτρέπεται αυτά να μπαίνουν στις λωρίδες των λεωφορείων, προκειμένου να ενθαρρύνουν τους οδηγούς να τα προτιμούν.

  • Πηγή: bloomberg.com.