5 Οκτώβριος 2018, 19:31 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Οκτώβριος 2018, 19:30

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο καθηγητής του ΤΕΙ Σερρών που κατηγορείται για εκβιασμό και δωροδοκία

  • Προφυλακιστέος κρίθηκε ο καθηγητής του ΤΕΙ Σερρών που κατηγορείται για εκβιασμό και δωροδοκία
    (Φωτ.: www.teicm.gr)

Το δρόμο προς τις φυλακές πήρε ο καθηγητής του ΤΕΙ Σερρών που κατηγορείται ότι εκβίαζε τους  μαθητές του παίρνοντας χρήματα για να τους περάσει στα μαθήματα, όπως και ο ιδιοκτήτης του φροντιστηρίου που κατηγορείται για εμπλοκή στην ίδια υπόθεση. Η σύζυγός του αφέθηκε ελεύθερη υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της αυτοπρόσωπης εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα μία φορά το μήνα και της καταβολής χρηματικής εγγυοδοσίας ύψους 30.000 ευρώ.

Απολογούμενος ενώπιον του ανακριτή Σερρών ο κατηγορούμενος καθηγητής αρνήθηκε τις πράξεις που του αποδίδονται (δωροληψία και εκβίαση σε βαθμό κακουργήματος) ισχυριζόμενος ότι δεν έχει καμία σχέση με το φροντιστήριο.

Όπως έγινε γνωστό, ο ίδιος φέρεται να χαρακτήρισε «εκδικητικές» τις εις βάρος του καταγγελίες των σπουδαστών. «Όλα όσα μου προσάπτουν είναι για να με εκδικηθούν επειδή ήμουν αυστηρός», είπε στην απολογία του.

Οι ισχυρισμοί του όμως δεν έπεισαν ανακριτή και εισαγγελέα, που ομόφωνα αποφάσισαν την προφυλάκισή του. Την ίδια τύχη είχε και ο ιδιοκτήτης του φροντιστηρίου με τον οποίο ο καθηγητής φέρεται να συνεργαζόταν, ενώ αντίθετα η σύζυγος του, συνιδιοκτήτρια του φροντιστηρίου, αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους. Η ίδια μάλιστα φέρεται να διέψευσε τα όσα ισχυρίστηκε ο συγκατηγορούμενός της καθηγητής για τις σχέσεις του τελευταίου με την επιχείρηση. 

Σύμφωνα με την έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας, ο καθηγητής κατηγορείται ότι παρέπεμπε σπουδαστές του στο φροντιστήριο των φερόμενων ως συνεργών του για να περάσουν τα μαθήματά του. Επρόκειτο για σπουδαστές τους οποίους «έκοβε» σκόπιμα στις εξετάσεις και προκειμένου να πάρουν το πτυχίο τους εκείνοι απευθύνονταν στο φροντιστήριο, όπου καλούνταν να καταβάλλουν χρηματικά ποσά, που ανάλογα με την περίπτωση ξεκινούσαν από 250 ευρώ και τα οποία υποτίθεται ότι αφορούσαν σε δίδακτρα για την παρακολούθηση μαθημάτων.

Όπως περιγράφεται στη δικογραφία, ανεξάρτητα από το αν παρακολουθούσαν ή όχι τα φροντιστηριακά μαθήματα, αλλά και το βαθμό ετοιμότητάς τους, οι σπουδαστές πετύχαιναν στη συνέχεια στις εξετάσεις, ενώ σε άλλες περιπτώσεις ο ίδιος καθηγητής τους υποχρέωνε να προσφέρουν πρακτική άσκηση στο επαγγελματικό του γραφείο.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται συνομιλίες των εμπλεκόμενων προσώπων που βρίσκονται στη διάθεση των δικαστικών Αρχών, ενώ ανάλογα με την πορεία της κύριας ανάκρισης δεν αποκλείεται στη συνέχεια να προκύψουν ποινικές ευθύνες και σε βάρος άλλων προσώπων.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Στ. Τ.