6 Οκτώβριος 2018, 08:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Οκτώβριος 2018, 07:51

Ο καιρός το Σάββατο: Τοπικές βροχές και καταιγίδες

  • Ο καιρός το Σάββατο: Τοπικές βροχές και καταιγίδες
    (Φωτ.: EPA / Felix Kaestle)

Σε φθινοπωρινούς ρυθμούς θα κινηθεί ο καιρός το Σάββατο με κύρια χαρακτηριστικά τις τοπικές βροχές και καταιγίδες που αναμένονται από το απόγευμα στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στο Αιγαίο και αναμένεται να φτάσουν ακόμα και τα 7 μποφόρ

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη παροδικές νεφώσεις και βαθμιαία αίθριος καιρός. Το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα το πρωί. Οι άνεμοι ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Ήπειρο, νησιά Ιονίου, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές από το απόγευμα στο Ιόνιο. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος ο καιρός στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά στα βόρεια 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.