7 Οκτώβριος 2018, 23:43 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Οκτώβριος 2018, 23:14

Δεν είναι στην Ελβετία, είναι παρχάρι του Πόντου (φωτο, βίντεο)

  • Δεν είναι στην Ελβετία, είναι παρχάρι του Πόντου (φωτο, βίντεο)
    Το παρχάρι Καντίραλακ (φωτ.: haberturk.com)

Όσοι το έχουν επισκεφθεί, ιδιαίτερα την άνοιξη ή το φθινόπωρο, στην κυριολεξία έχουν μαγευθεί. Μαγεύουν μέχρι και oι φωτογραφίες του τοπίου, οι οποίες είναι σαν ανθισμένες καρτ ποστάλ. Πρόκειται για το παρχάρι Καντίραλακ, που βρίσκεται στην Τόνια της Τραπεζούντας, τα άνθη του οποίου είναι υπό εξαφάνιση και προστατεύονται, με βάση τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης για τη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα, προστατεύονται τα άνθη amsonia orientalis ή rhavya orientalis, τα οποία ανθίζουν κάθε Απρίλιο και στα τουρκικά τα ονομάζουν «μπλε άστρα».

Στο ίδιο παρχάρι το φθινόπωρο ανθίζουν τα λευκά colchicum speciosum, τα οποία δίνουν άλλη ομορφιά σε ένα υπέροχο τοπίο το οποίο κόβει την ανάσα. Η πανδαισία των χρωμάτων εμφανίζεται στην περιοχή με το τέλος του χειμώνα, όταν οι χιονισμένες βουνοκορφές γίνονται καταπράσινες και στολίζονται με τα όμορφα και μοναδικά άνθη.

Στο παρχάρι Καντίραλακ, που βρίσκεται σε υψόμετρο 1300 μ., σε απόσταση 9 χιλιομέτρων από την Τόνια, οι τοπικές αρχές πραγματοποιούν γιορτές και πανηγύρια.

Να το επισκεφθείτε.

Gallery