6 Οκτώβριος 2018, 10:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Οκτώβριος 2018, 10:44

Λευτέρης Πανταζής και Hayko: Η συναυλία που ένωσε Πόντο και Αρμενία

  • Λευτέρης Πανταζής και Hayko: Η συναυλία που ένωσε Πόντο και Αρμενία
    Από την χθεσινή συναυλία (φωτ.: tlife.gr)
  • Λευτέρης Πανταζής και Hayko: Η συναυλία που ένωσε Πόντο και Αρμενία
    (Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος»)

Ελλάδα και Αρμενία ήρθαν πιο κοντά μέσα από τη μουσική συνάντηση δύο σημαντικών καλλιτεχνών τους, του Λευτέρη Πανταζή και του Hayko, το βράδυ της Πέμπτης 4 Οκτωβρίου στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». «Θα ενώσουμε δύο λαούς! Γιατί οι Αρμένιοι αγαπούν τους Πόντιους και οι Πόντιοι τους Αρμένιους! Έχουμε πολλά κοινά, όπως Γενοκτονία, διωγμούς, πολέμους, προσφυγιά» είχε δηλώσει πριν από λίγες ημέρες στο espressonews.gr ο ποντιακής καταγωγής τραγουδιστής και εμπνευστής της συναυλίας, Λευτέρης Πανταζής.

Την συναυλία πλαισίωσε το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος».

Δύο κόσμοι, δύο λαοί συναντήθηκαν. Ο πολιτισμός, η θρησκεία, οι παραδόσεις αλλά και ο κοινός πόνος, οι διωγμοί, οι γενοκτονίες ενώνουν τις δύο χώρες συναισθηματικά και ορίζουν ιστορικά την παράλληλη πορεία τους. Οι δύο καλλιτέχνες παρουσίασαν σημαντικές στιγμές από την καριέρα τους αλλά και από τη μουσική παράδοση των χωρών τους.

Έτσι τον Πόντο εκπροσώπησε αντιπροσωπεία του Συλλόγου Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος», όπου νέοι και νέες χόρεψαν με δύναμη και παλμό υπό την καθοδήγηση της δασκάλας τους Σοφία Σαββίδου. Καταχειροκροτήθηκαν, και αμέτρητα κινητά των θεατών κατέγραψαν τις χορευτικές τους κινήσεις.


Το χορευτικό τμήμα του «Φάρου» με τον Λευτέρη Πανταζή

Μια μουσική συνύπαρξη που συγκίνησε, ψυχαγώγησε στο έπακρο τον κόσμο και τον παρέσυρε με τη δύναμη της μουσικής σε ένα ταξίδι αναμνήσεων και ελπίδας.