22 Ιανουάριος 2014, 08:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:38

Πριν ή μετά το τρομοκρατικό χτύπημα η σύλληψη Ξηρού;

  • Ξηρός: Δεν είμαι αυτό που περιγράφετε, σίγουρα όμως είμαι αυτό που φοβάστε

Έναν ιδιότυπο αγώνα δρόμου έχει ξεκινήσει η αντιτρομοκρατική. Οι αστυνομικοί θέλουν να συλλάβουν τον Ξηρό πριν, όπως πιστεύουν, κάνει το επόμενο τρομοκρατικό χτύπημα το οποίο σημειολογικά τουλάχιστον αναμένεται να είναι ισχυρό.

Η πολιτική πίεση είναι τεράστια. Οι ΗΠΑ ασκούν ασφυκτική πίεση στο Μαξίμου που σε καμία περίπτωση δεν θέλει αιματηρό χτύπημα κατά τη διάρκεια της άσκησης της προεδρίας της Ε.Ε. από τη χώρα μας.

Την ίδια ώρα όποιο και αν είναι το χτύπημα, όποιος και αν είναι ο στόχος το πλήγμα θα είναι ισχυρότατο για τις αρχές σε όλα τα επίπεδα.

Κάπου εκεί όμως στηρίζει και τις ελπίδες της η Αντιτρομοκρατική. Έμπειροι αξιωματικοί πιστεύουν ότι το χτύπημα που ετοιμάζει ο Χ. Ξηρός με τους νέους συνεργάτες θα είναι “πρόχειρο” και χωρίς τον απαραίτητο σχεδιασμό.

Οι τρομοκράτες λένε γνωρίζουν ότι θα στείλουν το μήνυμα ακόμη και με χτύπημα σε χαμηλό στόχο. Από την πλευρά τους οι αστυνομικοί ελπίζουν στο λάθος της ομάδα τους Ξηρού ώστε να τους δοθεί η ευκαιρία να τον εντοπίσουν και να τον συλλάβουν οδηγώντας τον και πάλι πίσω στον Κορυδαλλό.

Πάντως η τακτική που μοιάζει να ακολουθεί η αντιτρομοκρατική τις τελευταίες τουλάχιστον ώρες είναι εκείνη των μαζικών εφόδων σε στέκια και χώρους όπου μπορεί να βρίσκονται “συμπαθούντες” αλλά και των ελέγχων προσώπων που κινούνται σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική στις παρυφές της τρομοκρατίας.

Στόχος είναι η δημιουργία πανικού που μπορεί να οδηγήσει στο λάθος και τον εντοπισμό της ομάδας.

Πηγή: newsit.gr