4 Οκτώβριος 2018, 20:49 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Οκτώβριος 2018, 20:54

Ο Καναδάς κατηγορεί τη Ρωσία για κυβερνοεπιθέσεις στη WADA

  • Ο Καναδάς κατηγορεί τη Ρωσία για κυβερνοεπιθέσεις στη WADA

Στο στόχαστρο κυβερνοεπίθεσης που αποδίδεται στη Ρωσία βρέθηκε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αντιντόπινγκ (WADA) που εδρεύει στο Μόντρεαλ, όπως έγινε σήμερα γνωστό από την καναδική κυβέρνηση. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών του Καναδά, πιστεύεται ότι υπεύθυνη για την επίθεση είναι η ρωσική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών (GRU), ενώ όπως αναφέρει το BBC το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών έχει ανακοινώσει ότι οι στόχοι της περιλαμβάνουν τόσο τους οργανισμούς αντιντόπινγκ όσο και τον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OPCW).

Τόσο ο WADA όσο και το Καναδικό Κέντρο για την Ηθική στον Αθλητισμό (CCES) είχαν αποτελέσει στόχο και το 2016, με την κυβέρνηση του Καναδά να εκτιμά ότι η GRU «πολύ πιθανόν ευθύνεται για αυτές τις ενέργειες».

Αυτόν τον καιρό η Μόσχα κατηγορείται για κυβερνοεπιθέσεις επίσης από την Ολλανδία, την Αυστραλία, τη Βρετανία, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. «Σήμερα, ο Καναδάς ενώνει τη φωνή του με εκείνες των συμμάχων του για να καταγγείλει μια σειρά κακόβουλων κυβερνο-επιχειρήσεων που διεξήγαγε ο ρωσικός στρατός», τονίζεται στο σχετικό δελτίο Τύπου.

Η Ρωσία από την πλευρά της έχει αρνηθεί όλες αυτές τις κατηγορίες, θεωρώντας ότι δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια μανία της Δύσης για τους κατασκόπους. Μάλιστα, σύμφωνα με το Sputnik, ο WADA ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο παραβίασης από Ρώσους χάκερς.

  • Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ.