5 Οκτώβριος 2018, 10:32 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Οκτώβριος 2018, 10:08

Το Ηρώδειο φιλοξενεί τον «Οιδίποδα Τύραννο» στα ποντιακά – Οι πρόβες λίγο πριν από την παράσταση (βίντεο)

  • Το Ηρώδειο φιλοξενεί τον «Οιδίποδα Τύραννο» στα ποντιακά – Οι πρόβες λίγο πριν από την παράσταση (βίντεο)
    (Φωτ.: ert.gr)

Το Σάββατο 6 Οκτωβρίου, στις 21:00, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά κάτω από το βράχο της Ακρόπολης η αρχαία τραγωδία Οιδίπους Τύραννος στην ποντιακή διάλεκτο. Το έργο ανεβάζει η Νέα Ποντιακή Σκηνή του Λάζου Τερζά, ο οποίος ηγείται του 35μελούς θιάσου σε συνεργασία με το Σύλλογο Ποντίων Μεταμόρφωσης «Ο Εύξεινος Πόντος».

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την επίσημη πρώτη της παράστασης, ο ιστότοπος newpost.gr και ο δημοσιογράφος Χρήστος Κωνσταντινίδης «τρύπωσε» στις πρόβες του θιάσου και της χορευτικής ομάδας.

Την απόδοση του κειμένου έχει κάνει ο ίδιος ο Λάζος Τερζάς, ο οποίος κρατά και το ρόλο του Οιδίποδα. Ιοκάστη είναι η Μαρία Ναβροζίδου, Κρέοντας ο Γιάννης Εφραιμίδης και Τειρεσίας ο Χάρης Πανικίδης.

«Μεταφράζοντας το έργο πραγματικά συγκινήθηκα πολύ. Δεν ξέρουμε εμείς οι Πόντιοι ότι ρήματα, λέξεις, ακόμα και φράσεις που χρησιμοποιούμε υπάρχουν στο κείμενο του Σοφοκλή. Φράσεις που τις λέγαμε στα μαντριά, στα σπίτια, στα καπνοχώραφα. Που τις μάθαμε χωρίς δασκάλους» είχε δηλώσει πριν από λίγες μέρες στο pontos-news.gr ο Λάζος Τερζάς.

Προπώληση εισιτηρίων γίνεται διαδικτυακά μέσω του Public και του Ticketservices, αλλά και σε καταστήματα Public και στα εκδοτήρια που βρίσκονται στην οδό Πανεπιστημίου 39, Αθήνα.

  • Βίντεο: Χρήστος Κωνσταντινίδης.
Εκδηλωσεις