4 Οκτώβριος 2018, 16:49 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Οκτώβριος 2018, 16:33

Πειθαρχική δίωξη σε βάρος του καθηγητή στο ΤΕΙ Σερρών

  • Πειθαρχική δίωξη σε βάρος του καθηγητή στο ΤΕΙ Σερρών
    (Φωτ.: teicm.gr)

Ομόφωνη ήταν η απόφαση της Συγκλήτου του ΤΕΙ Σερρών Κεντρικής Μακεδονίας για την άσκηση πειθαρχικής δίωξης σε βάρος του καθηγητή που φέρεται να εκβίαζε οικονομικά και σεξουαλικά φοιτητές και φοιτήτριες προκειμένου να περάσουν τα μαθήματά του, την ώρα που ο κατηγορούμενος αναμένεται να οδηγηθεί την Παρασκευή στον ανακριτή.

Η Σύγκλητος αποφάσισε επίσης για την αποχή του καθηγητή από τα ακαδημαϊκά καθήκοντά του μέχρι την έκδοση σχετικής απόφασης από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ο καθηγητής διώκεται για τις πράξεις της «δωροληψίας υπαλλήλου κατ’ εξακολούθηση και της εκβίασης κατ’ εξακολούθηση δια απειλής άλλης δραστηριότητας που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος κατ’ επάγγελμα και όσων ακόμα πράξεων προκύψουν από τον έλεγχο της δικογραφίας και συνιστούν πειθαρχικά αδικήματα».

Το εκπαιδευτικό ίδρυμα, σύμφωνα με την απόφαση, θα παραστεί στην ποινική δική ως πολιτικός ενάγων, προκειμένου να αποκατασταθεί η ηθική βλάβη που έχει υποστεί το ΤΕΙ Κ. Μακεδονίας.

Νωρίτερα, ο πρύτανης του ΤΕΙ Δημήτρης Χασάπης είχε δηλώσει πως «Δεν ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας όσον αφορά τα ακαδημαϊκά καθήκοντα. Oφείλουμε αυτή τη στιγμή να διασφαλίσουμε το ακαδημαϊκό περιβάλλον στο ίδρυμα και να μην επιτρέψουμε σε έναν άνθρωπο, στον οποίο προσάπτονται όλα αυτά τα πράγματα, να αναστατώνει το ίδρυμά μας. Πρώτα αποδεικνύεις ότι είσαι αθώος και μετά ξαναμπαίνεις στο αμφιθέατρο».

Από την πλευρά του, ο τέως πρύτανης του εκπαιδευτικού ιδρύματος και κοσμήτορας της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας Δημήτρης Πασχαλούδης, υπογράμμισε ότι είχαν γίνει ενέργειες και στο παρελθόν, για να σταματήσει η δράση του συγκεκριμένου καθηγητή δίχως όμως αποτέλεσμα.