4 Οκτώβριος 2018, 14:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Οκτώβριος 2018, 14:37

Η Τουρκία θα παρακολουθεί το Αιγαίο με ραντάρ 24 ώρες το 24ωρο!

  • Η Τουρκία θα παρακολουθεί το Αιγαίο με ραντάρ 24 ώρες το 24ωρο!
    (Φωτ.: hurriyetdailynews.com)

Κάθε κίνηση στο Αιγαίο Πέλαγος θα παρακολουθούν 24 ώρες το 24ωρο, ραντάρ που πρόκειται να τοποθετήσει σε διάφορα σημεία η Τουρκία, στο πλαίσιο της πρώτης φάσης του σχεδίου Ακτοπλοϊκής Επιτήρησης (SGRS).

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Hurriyet», οι έντεκα σταθμοί παρατήρησης έχουν ήδη στηθεί από τις ακτές της θάλασσας του Μαρμαρά έως την περιοχή Ντάτσα στα Μούγλα.

Τα ραντάρ θα παρακολουθούν το Αιγαίο προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν παράνομες δραστηριότητες, είτε αυτές αφορούν την παράνομη μετανάστευση ή περιστατικά λαθραλιείας.

Τα δεδομένα που θα συγκεντρώνονται από τους σταθμούς παρατήρησης θα αναλύονται από διάφορους αλγόριθμους αυτόματα. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί κάποια «ανωμαλία», τότε οι χειριστές στο κέντρο ελέγχου θα δίνουν εντολή στις κάμερες να ζουμάρουν στη συγκεκριμένη περιοχή και θα στέλνουν τις εικόνες στη βάση που θα βρίσκεται στην Άγκυρα. Από εκεί, τα στοιχεία θα διαβιβάζονται στο λιμενικό, τις ναυτικές δυνάμεις, τα υπουργεία Μεταφοράς, Περιβάλλοντος, Γεωργίας και Εμπορίου και εάν οι αρμόδιες υπηρεσίες επιβεβαιώσουν ότι υπάρχει παράνομη δραστηριότητα, τότε θα σπεύδουν στο σημείο δυνάμεις της ακτοφυλακής.