22 Ιανουάριος 2014, 10:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:38

Με πολύ κέφι ο χορός του Συλλόγου Ποντίων Ν. Ροδόπης

  • Με πολύ κέφι ο χορός του Συλλόγου Ποντίων Ν. Ροδόπης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε άλλος ένας Ετήσιος Χορός του Σύλλογου Ποντίων Ν. Ροδόπης «Η Τραπεζούντα», το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014 στην αίθουσα του κέντρου Βράχος Νο 2.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων. Ο Δεσπότης ευλόγησε την βασιλόπιτα του Συλλόγου και ευχήθηκε στους παρευρισκομένους. Τον Χορό του Συλλόγου στήριξαν και οι τοπικοί φορείς, καθώς κοντά μας βρέθηκαν και ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας Θράκης, κ. Α. Γιαννακίδης και ο Δήμαρχος της πόλης μας Γ. Πετρίδης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα Σοφία Μενεσελίδου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ιωάννης Νικολαΐδης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, κα Αφροδίτη Καρελιάδου και κ. Ν. Σωτηρακόπουλος και ο Υποδιοικητής της 29ης Ταξιαρχίας Πεζικού κ. Π. Τσίλης. Τις ευχές του οργανωμένου ποντιακού χώρου μετέφερε η Πρόεδρος του ΣΠοΣ ΑΜΘ, μέλος του ΔΣ της ΠΟΕ και της ΔΙ.ΣΥ.ΠΕ και Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Θρυλορίου, κ. Χρύσα Μαυρίδου, ενώ κοντά μας ήταν και ο πρόεδρος της Νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, κ. Γρηγόρης Κεσαπίδης, καθώς και η πλειονότητα του ΔΣ της Περιφερειακής Επιτροπής Νεολαίας ΑΜΘ.Eurogroup

Δεν έλειψαν και εκπρόσωποι των πολιτιστικών Συλλόγων, όπως ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς», ο Σύλλογος Ποντίων Σαπών «Τα Κασσιτερά», ο Σύλλογος Ποντίων Υφαντών «Το Καρς», «Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών», ο Σύλλογος Απανταχού Κιζαριωτών «Ο Πόντος», ο «Σύλλογος Γυναικών Θρυλορίου»,ο Σύλλογος Ποντίων Παγουρίων, ο Σύλλογος Γυναικών Παγουρίων , ο Σύλλογος Γυναικών Υφαντών, ο Σύλλογος Ποντίων Ξάνθης, ο Σύλλογος Ποντίων Νέστου, Παλαγίας, Λευκόπετρας, Νίψας, Νεας Αμισού κ.α.

Η έναρξη της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε με την κοπή της πίτας από τον πρόεδρο του Συλλόγου Αβραάμ Φωτιάδη. Τα κομμάτια μοιράστηκαν στον Χριστό, στην Παναγία, στην Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής, στην Τραπεζούντα του Πόντου, από την οποία φέρει ο Σύλλογος την επωνυμία του, στην Περιφέρεια ΑΜΘ, στον Δήμο Κομοτηνής, στον Σύλλογο Ποντίων Ν. Ροδόπης «Η Τραπεζούντα», στο εφηβικό χορευτικό του Συλλόγου και στο παιδικό χορευτικό. Τυχερό αναδείχτηκε το παιδικό χορευτικό και με αφορμή αυτό, ανακοινώθηκε, από την κα Καρελιάδου, η ένταξη του Συλλόγου στο πρόγραμμα Leader+, στο πλαίσιο του οποίου τα παιδάκια θα προμηθευτούν με καινούριες φορεσιές. Η πρόταση περιλαμβάνει και την θεατρική παράσταση «Της Τρίχας το Γεφύρ», η οποία θα ανέβει από τον Σύλλογο με βάση ένα χειρόγραφο, το οποίο μετέφεραν μέλη του Συλλόγου από το χωριό Χαραμπά της Γεωργίας, όπου πρωτοπαρουσιάστηκε η παράσταση πριν από 30 χρόνια.

Ακολούθησε μουσικοχορευτική παράσταση από τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου και οι καθιερωμένοι χαιρετισμοί. Αμέσως μετά την σκυτάλη πήραν οι καλλιτέχνες για το μουσικό κομμάτι της βραδιάς.

Το γλέντι κράτησε με αμείωτη ένταση ως τις πρώτες πρωϊνές ώρες, με έναν ανεπανάληπτο Στάθη Νικολαΐδη, που με την υπέροχη φωνή του μας ταξίδεψε, τραγουδώντας μας από παραδοσιακά ποντιακά μέχρι και μεγάλες επιτυχίες του Στέλιου Καζαντζίδη, και έναν Ματθαίο Τσαχουρίδη, που με την λύρα του ξεσήκωσε μικρούς και μεγάλους, αποσπώντας την αγάπη και το χειροκρότημα του κοινού. Τους καλλιτέχνες μας συνόδεψαν ο Κώστας Ζώης, στο νταούλι, ο Δημήτρης Τεπερεκίδης, στα πλήκτρα και ο Γιώργος Κορτσινίδης στα ντραμς.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ:

Στους δωροθέτες μας: Axinar Θεσσαλονίκη ΒΙ.ΠΕ, Έφη Καλεντερίδου, Λυρατζόπουλος, Makgio, Electronet Γανίτης, Caprice,Image, Model Line, Figaro, Mateossian, EL-EF, Soufleris, Carim, Ορταξίδης, Παπαδόπουλος Γρηγόρης, Budo Academy, Α. Παρασίδης, Αλέξανδρος Παρασκευόπουλος, Τσοποζίδου Κων/να, Οπτικά Χατζηαντωνίου, Next Time, Τσεκμέζογλου, Κατσικάκης, Market «Ελένη», Οπτικά Κητζίδης, Pink woman, My Space, Παπάζογλου, Προβάδισμα, Βεργίνα, Bimbo, Δια χειρός Μαντενίδη, La Luna, Ozzi, LaDyk, Art Poster, Baby Boom, Μαρίνα, Γιώτα Αραμπατζή, Χίλιες και μια χάντρες, Οπτικά Ρούφου, Οπτικά Μιμίκος, Mama’s cleaners, Ζαχαροπλαστείο Ντίνος, Μυρ Άγγελος, Δερβίς, Target, Παρουσίαση, Δάφνη, Το χρωματιστό μαγαζάκι, Ιωακείμ, AN-EL, Γκιουλεστάν, Μαργαρίτα, Ο μαγικός κόσμος των καρτούν, Εμινογλου Σεμπάτ, Tevfik, Βαφειάδης, Μαλλιά Κουβάρια Βελόνια, Γρηγορόπουλος, Πάπυρος, Vip’s young, Exclusive clothes, Ζήσης, Φάτσα Κάρτα, Άποψη, Moca Style, Zoo, Μετάξι, Κονταράς, Photo Art, Studio Riga, Ifos Creation, Duty Free Τελωνείου Κήπων και στους χορηγούς επικοινωνίας:

Παρατηρητής, Η Πατρίδα, Φωνή της Ροδόπης, Ελεύθερη Άποψη, Αργώ, Δίαυλος , R Chanel και στα διαδικτυακά: InKomotini News, Komotini Blogs, E-Pontos.gr, Pontos News.

Εκ μέρους του ΔΣ, το θερμότερο ευχαριστώ σε όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους τον Ετήσιο Χορό του Συλλόγου Ποντίων Ν. Ροδόπης «Η Τραπεζούντα».

Δείτε φωτογραφίες στο τέλος του κειμένου...

Πηγή: ipatrida.gr

Gallery