4 Οκτώβριος 2018, 11:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Οκτώβριος 2018, 11:44

Οινούσσες: Θερμό επεισόδιο με Έλληνες ψαροντουφεκάδες και Τούρκους χωρίς διακριτικά

Πρωταγωνιστές ενός ακόμα θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο και συγκεκριμένα στην περιοχή της νησίδας Βάτου των Οινουσσών ήταν δύο Έλληνες ψαροντουφεκάδες, ο Αντώνης Κοντός από τη Χίο και ο φίλος του Δημήτρης Ζαννάρας. Το περιστατικό φέρνει στη δημοσιότητα το Politichios.gr που μίλησε με τον Αντώνη Κοντό.

Ο ψαροντουφεκάς περιέγραψε ότι η τουρκική ακτοφυλακή πέρασε στην ελληνική πλευρά και τους έκανε νόημα να πλησιάσουν.

«Στην αρχή και για αρκετή ώρα νομίζαμε ότι πρόκειται για Frontex γιατί δεν υπήρχε κάτι που να δηλώνει ότι ήταν Τούρκοι. Ακόμα και όταν μας προσέγγισαν μιλούσαν πολύ καλά αγγλικά. Καταλάβαμε ότι είναι Τούρκοι όταν μίλησαν με τα κινητά τους και τους δόθηκε εντολή να μας πάρουν τα στοιχεία. Επιπλέον μας είπαν ότι θα πρέπει να δεθούμε με αυτούς για να μας τραβήξουν. Ευτυχώς αυτό αποτράπηκε από την παρουσία του Λιμεναρχείου της Χίου», περιέγραψε.

Σύμφωνα με τον Αντώνη Κοντό, αμέσως μετά το σκάφος τους πήγε πίσω από το ελληνικό σκάφος όταν τα τουρκικά ανέπτυξαν μεγάλη ταχύτητα. «Ήταν λες και κινούταν εναντίον μας. Δημιούργησαν μεγάλα απόνερα και έτσι αναγκαστήκαμε να πάμε πίσω από το σκάφος του Λιμενικού», κατέληξε.