3 Οκτώβριος 2018, 17:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Οκτώβριος 2018, 16:47

Ο υπουργός Παιδείας θέτει εκτός καθηκόντων τον κατηγορούμενο καθηγητή του ΤΕΙ Σερρών

  • Στον ανακριτή ο καθηγητής του ΤΕΙ Σερρών για τη φάμπρικα με τα πτυχία
    Εξωτερική άποψη των κτηρίων της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας και της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών (φωτ. αρχείου: ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας)

Με αφορμή τη σύλληψη καθηγητή του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας που κατηγορείται για παράνομες δραστηριότητες, το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων έκανε σήμερα γνωστό ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με τον πρύτανη του ΤΕΙ Δημήτρη Χασάπη, προκειμένου ο τελευταίος να ασκήσει άμεσα πειθαρχική δίωξη εναντίον του κατηγορούμενου καθηγητή.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου θα κινήσει τη διαδικασία ώστε ο κατηγορούμενος καθηγητής να τεθεί σε αποχή από την άσκηση των καθηκόντων του.

Στο μεταξύ, να αποκαλύψουν επωνύμως στις Αρχές όσα τυχόν γνωρίζουν για τη δράση του καθηγητή του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας (Σερρών) και των δύο ιδιοκτητών φροντιστηρίου στις Σέρρες, που συνελήφθησαν από τους «αδιάφθορους» της ΕΛΑΣ, κατηγορούμενοι για εμπλοκή σε υποθέσεις δωροληψίας, καλεί τους φοιτητές ο πρύτανης του Ιδρύματος Δημήτρης Χασάπης. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Δ. Χασάπης απευθύνθηκε μάλιστα στους φοιτητές που τυχόν διστάζουν να δώσουν πληροφορίες, λέγοντας ότι «θα φροντίσουμε να διασφαλίσουμε την εγκυρότητα των πτυχίων τους με νόμιμο τρόπο».

«Οποιοσδήποτε γνωρίζει κάτι και ιδίως οποιοσδήποτε ήταν θύμα αυτής της κατάστασης και αυτών των ανθρώπων, πρέπει οπωσδήποτε να το καταγγείλει γιατί μόνο έτσι θα τιμωρηθούν αυτοί όπως τους αξίζει» δήλωσε ο πρύτανης του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, προτρέποντας τους φοιτητές να μιλήσουν επώνυμα στις Αρχές για τη δράση των εμπλεκόμενων στην υπόθεση.

Υπογράμμισε ακόμη ότι «είναι άλλο να υπάρχει μια καταγγελία και άλλο να υπάρχουν 100 καταγγελίες» και πρόσθεσε πως «θα πάμε με τον νομικό στον εισαγγελέα, να δούμε εάν μπορεί να μας κοινοποιήσει μέρος της δικογραφίας, έτσι ώστε στην αυριανή σύγκλητο να δρομολογήσουμε τα πειθαρχικά μέτρα. Ο άνθρωπος αυτός δεν μπορεί να μπει στο αμφιθέατρο να διδάξει έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση».

Τόνισε δε πως η δική του εισήγηση προς την αυριανή σύγκλητο θα είναι να μην του ανατεθούν μαθήματα.

Υπενθυμίζεται ότι η δίωξη εις βάρος του καθηγητή αφορά τις πράξεις της δωροληψίας και του εκβιασμού, ενώ οι συγκατηγορούμενοί του διώκονται για άμεση συνέργεια σε δωροληψία. Οι συλληφθέντες πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή και μέχρι τότε παραμένουν σε καθεστώς κράτησης.