3 Οκτώβριος 2018, 10:43 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Οκτώβριος 2018, 11:10

Στο ΤΕΙ Σερρών ήξεραν από παλιά για τον καθηγητή και τη φάμπρικα με τα πτυχία

  • Στο ΤΕΙ Σερρών ήξεραν για τον καθηγητή και τη φάμπρικα με τα πτυχία
    (Φωτ.: teicm.gr)

Λεπτομέρειες για τη φάμπρικα που είχε στήσει ο 59χρονος καθηγητής του ΤΕΙ Σερρών για να αποκομίζει οικονομικά και σεξουαλικά οφέλη και έχουν αρχίσει να βλέπουν το φως της δημοσιότητας, προκαλούν ερωτήματα σχετικά με το γιατί αυτός ο άνθρωπος ενώ υπήρχαν καταγγελίες βρισκόταν ακόμα σε μια τέτοια θέση του.

Απίστευτο είναι, σύμφωνα με αποκάλυψη του πρύτανη του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας Δημήτρη Χασάπη, ότι πριν λίγα χρόνια ο καθηγητής είχε δεχθεί απλά μια επίπληξη για όλα όσα καταγγέλλονταν!

Ο Δημήτρης Χασάπης υποστήριξε πως η όποια ενημέρωση της διοίκησης του ιδρύματος, έρχεται από το ανακοινωθέν της αστυνομίας και ζήτησε να ολοκληρωθεί η έρευνα της αστυνομίας το ταχύτερο δυνατό, να κοινοποιηθεί το αποτέλεσμα στη διοίκηση, έτσι ώστε να ξεκινήσουν οι πειθαρχικές διαδικασίες που προβλέπονται από το νόμο. «Θέλουμε η δικαιοσύνη να απαγγείλει τις αυστηρότερες ποινές κι εμείς να κινήσουμε αμέσως την πειθαρχική διαδικασία,» τόνισε.

Ο καθηγητής είχε δύο συνεργούς για να παίρνει τα φακελάκια από τους φοιτητές που ήθελαν να περάσουν στην εξεταστική, με διάφορους τρόπους, ενώ ο ίδιος κανόνιζε το θέμα εάν επρόκειτο για φοιτήτριες που δεν είχαν χρήματα. Μαρτυρίες αναφέρουν πως ο 59χρονος έκοβε σκόπιμα τις φοιτήτριες που τον ενδιέφεραν και στη συνέχεια τους πρότεινε καλό βαθμό έναντι σεξουαλικού ανταλλάγματος. Η υπόθεση ήρθε στο φως όταν δύο φοιτητές απευθύνθηκαν στην ΕΛΑΣ. Το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδας που την ανέλαβε έστησε παγίδα με προσημειωμένα χρήματα.