1 Οκτώβριος 2018, 22:31 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Οκτώβριος 2018, 21:56

Μάθιου Νίμιτς: Η πΓΔΜ πρέπει να πάρει πολύ σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον της

  • Μάθιου Νίμιτς: Η πΓΔΜ πρέπει να πάρει πολύ σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον της
    (Φωτ.: EPA / Georgi Licovski)

Την αναγκαιότητα να πάρει η πΓΔΜ κάποιες πολύ σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον της, τόνισε ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. Ο Νίμιτς μετείχε στις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του ονοματολογικού επί δεκαετίες, ενώ δήλωσε ότι η συμφωνία των Πρεσπών εξακολουθεί να είναι ο καλύτερος δρόμος προς τα εμπρός για την περιοχή και τις δύο χώρες.

«Είναι θέμα πολιτικής ηγεσίας τώρα να ληφθούν υπόψη τα συμβουλευτικά αποτελέσματα του δημοψηφίσματος, να συζητηθεί το θέμα και να διαβιβαστεί στο Κοινοβούλιο», είπε μεταξύ άλλων.

Τόνισε επίσης ότι η συμφωνία είναι η καλύτερη λύση για την πΓΔΜ, επισημαίνοντας ότι δεν νομίζει πως οι άνθρωποι που είναι εναντίον της συμφωνίας έχουν να προσφέρουν κάποια εναλλακτική λύση σε αυτή τη συμφωνία.

Στην ερώτηση για το αν περίμενε αυτό το αποτέλεσμα, ο Νίμιτς απάντησε ότι δεν ξέρει ποτέ τι να περιμένει, και ότι πίστευε πως υπήρχε υποστήριξη, γι’ αυτό και δεν έκανε καμία εικασία για τα αποτελέσματα. «Η δική μου αντίδραση είναι ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στους ανθρώπους που ψήφισαν και που ψήφισαν “ναι”. Το 90% των ψηφοφόρων ψήφισε "ναι”».

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.