28 Σεπτέμβριος 2018, 16:18 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Σεπτέμβριος 2018, 16:18

Η Δούρου καλείται ως ύποπτη για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα

  • Η Δούρου καλείται ως ύποπτη για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)

Σχεδόν δέκα μήνες μετά τις πλημμύρες σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο που είχαν σαν αποτέλεσμα το θάνατο 23 ατόμων και ανυπολόγιστες ζημιές σε περιουσίες, η Εισαγγελία Αθηνών ολοκλήρωσε την έρευνα για τα αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ως ύποπτοι καλούνται για εξηγήσεις η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, οι υπεύθυνοι της περιφέρειας για τα αντιπλημμυρικά έργα, η δήμαρχος Μάνδρας Ιωάννα Κριεκούκη, υπάλληλοι τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Μάνδρας αλλά και υπάλληλοι του δασαρχείου και της πολεοδομίας Αιγάλεω.

Τις ανωμοτί καταθέσεις θα λάβουν αξιωματικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Αττικής.

Στη συνέχεια ο φάκελος της δικογραφίας θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία της Αθήνας για να ασκηθούν ποινικές διώξεις και να ξεκινήσουν οι ανακρίσεις. Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης ελήφθη υπόψη και το πόρισμα της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης Μαρίας Παπασπύρου που διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία.

Αν και στο πόρισμα της επιθεωρήτριας δεν διαπιστώνονται ευθύνες στη Ρένα Δούρου, η εισαγγελέας Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου μελετώντας το σύνολο των στοιχείων της δικογραφίας εκτίμησε ότι η περιφερειάρχης Αττικής πρέπει να κληθεί για να δώσει εξηγήσεις. Τα αδικήματα που διερευνώνται είναι ανθρωποκτονίες από αμέλεια, σωματικές βλάβες, πρόκληση πλημμύρας και παραβάσεις οικοδομικών κανόνων.