27 Σεπτέμβριος 2018, 22:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Σεπτέμβριος 2018, 20:23

«Στις γειτονιές των Μικρασιατών προσφύγων» έτρεξαν εκατοντάδες αθλητές στη Νέα Ιωνία

  • «Στις γειτονιές των Μικρασιατών προσφύγων» έτρεξαν εκατοντάδες αθλητές στη Νέα Ιωνία
    (Φωτ.: Μάκης Λυκούδης)
  • «Στις γειτονιές των Μικρασιατών προσφύγων» έτρεξαν εκατοντάδες αθλητές στη Νέα Ιωνία

Στις γειτονιές που... «φωνάζουν» προσφυγιά, στη Νέα Ιωνία Αττικής, πραγματοποιήθηκε ο 4ος Αγώνας Δρόμου «Στις γειτονιές των Μικρασιατών προσφύγων» την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου. Τους αγώνες διοργάνωσαν η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής – Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Άθλησης και Νεολαίας (ΟΠΑΝ) του Δήμου Νέας Ιωνίας, το Κέντρο Σπουδής και Ανάδειξης Μικρασιατικού Πολιτισμού (ΚΕΜΙΠΟ) και ο Αθλητικός & Γυμναστικός Σύλλογος «Ανατολή» Νέας Ιωνίας.

Πολλοί αθλητές έτρεξαν και φέτος τις αποστάσεις 1.000 μ. (για παιδιά) και 10.000 μ. (για ενήλικες) αποτίοντας φόρο τιμής στα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής.

Η αρχή έγινε με τον αγώνα των 1.000 μ. για τα παιδιά. Την «υπόσχεση του αθλητή» απήγγειλε η αθλήτρια της «Ανατολής» Μάγια Ζουμπανέα, και την εκκίνηση έδωσε ο δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας Άρης Βασιλόπουλος. Όλα τα παιδιά τερμάτισαν και καταχειροκροτήθηκαν από γονείς, αθλητές και φιλάθλους. Αμέσως μετά ήρθε η σειρά του μεγάλου αγώνα των 10.000 μ. Πριν από την εκκίνηση απηύθυναν χαιρετισμό ο δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας και ο πρόεδρος του ΚΕΜΙΠΟ Λουκάς Χριστοδούλου. Ακολούθησε η «υπόσχεση του αθλητή» την οποία απήγγειλε ο αθλητής Βλάσσης Καραβασίλης, πρόεδρος του Συλλόγου «Τελμησσός» Ν. Μάκρης - Μαραθώνα. Την εκκίνηση έδωσε ο πρόεδρος του ΚΕΜΙΠΟ.

Οι φετινοί αγώνες είχαν μια ειδική αφιέρωση στο Σύλλογο «Πίστη»: Στο χώρο του τερματισμού είχε τοποθετηθεί ειδικό κουτί, για να ρίχνουν οι ενδιαφερόμενοι την οικονομική τους ενίσχυση.