20 Ιανουάριος 2014, 13:42 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:38

Σύλλογος Ποντίων Offenbach ο Ξενιτέας - Ο Ποντιακός Σύλλογος που μόλις γεννήθηκε!

  • Σύλλογος Ποντίων Offenbach ο Ξενιτέας - Ο Ποντιακός Σύλλογος που μόλις γεννήθηκε!

Σύλλογος Ποντίων Offenbach ο Ξενιτέας - Ο Ποντιακός Σύλλογος που μόλις γεννήθηκε!

Ο Σύλλογος Ελλήνων Ποντίων Offenbach και περιχώρων "Ο Ξενιτέας" ιδρύθηκε στις 20 Οκτωβρίου 2013 με σκοπό τη διάδοση, διάσωση και διατήρηση της παράδοσης, των εθίμων, της γλώσσας και των χορών από τον Πόντο.

Η ιδέα της ίδρυσης του Συλλόγου, ήταν μία μακροχρόνια σκέψη της Μαρίας Αθανασιάδου που πρόσφατα πήρε την απόφαση να την εκφράσει σε φίλους και γνωστούς και τελικά πραγματοποιήθηκε η σύσταση του Συλλόγου.

Το νέο Διοικητικό συμβούλιο απαρτίζεται από τους:

Πρόεδρος: Μαρία Αθανασιάδου
Αντιπρόεδρος: Κυριακή Πεχλιβανίδου
Ταμίας: Δημήτριος Αθανασιάδης
Γραμματέας: Ευσταθία Μουρατίδου

Μέλη:
Αλεξάνδρα Μανατίδου
Κωνσταντίνος Μενεξές
Μιχαήλ Κεσσίδης

Η ΟΣΕΠΕ καλωσορίζει τον νέο Σύλλογο

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη καλωσορίζει με μέγιστη χαρά και αισθήματα αλληλεγγύης τον τοπικό σύλλογο Offenbach και περιχώρων, Ξενιτέας.

Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε σε όλα τα μέλη της ΟΣΕΠΕ, συλλόγους ποντίων που την απαρτίζουν, την είσοδο νέου μέλους και προσχώρηση σε αυτήν τον σύλλογο ποντίων - Ξενιτέας, κάνοντας δεκτή την αίτηση τους.

Η συμμετοχή και είσοδος του νέου μέλους συλλόγου καθιστά δημιουργικότερη την παρουσία της ΟΣΕΠΕ στην Ευρώπη και γενικότερα όσον αφορά την υπόσταση της ενώ ταυτόχρονα ενισχύει την λειτουργικότητα της και τον σκοπό σύσταση αυτής.

Την ενίσχυση των εκάστοτε τοπικών ποντιακών συλλόγων πανευρωπαϊκής εμβέλειας με σκοπό την διατήρηση και προβολή του ποντιακού πολιτισμού μέσα στο πέρασμα του χρόνου και των γενεών ανά την Ευρώπη και Παγκοσμίως.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ τον σύλλογο ποντίων Όφενμπαχ και περιχώρων, Ξενιτέας

Για το Δ.Σ.

Ηλίας Τ. Μαυρίδης
Γεν. Γραμματέας

Τμήμα σύνταξης
Pontos-News.Gr