27 Σεπτέμβριος 2018, 09:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Σεπτέμβριος 2018, 10:11

7.000 δρομείς στον 4ο Αγώνα Ιστορικής Μνήμης Νέας Σμύρνης

  • 7.000 δρομείς στον 4ο Αγώνα Ιστορικής Μνήμης Νέας Σμύρνης
    (Φωτ.: Facebook / NeaSmyrniHistoricRun)

Η Νέα Σμύρνη είναι έτοιμη να υποδεχθεί 7.000 δρομείς, την Κυριακή 14 Οκτωβρίου, στον 4ο αγώνα Ιστορικής Μνήμης που φέτος αναμένεται να σπάσει νέο ρεκόρ συμμετοχών, όπως επισήμανε στην παρουσίαση του αγώνα ο πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού της Νέας Σμύρνης Βαγγέλης Χατζατουριάν.

«Οι δρομείς επιλέγουν τον αγώνα μας για την κοινωνικοποίηση του, κάτι που λείπει από τις περισσότερες διοργανώσεις κι αυτό επιτρέψτε μου να το λέω ως μαραθωνοδρόμος. Εμείς στήνουμε μία γιορτή για να κρατήσουμε τον δρομέα παραπάνω από τρεις ώρες στο χώρο που νωρίτερα είχε τρέξει. Mετά τον τερματισμό ο δρομέας μαζί με τους συνοδούς του, μπορεί να πιει ένα αφέψημα που δίνουν οι χορηγοί μας και να πάρει μέρος σε συναυλίες και happenings, σε πάρτι αεροβικής αλλά και σε εναλλακτικές μορφές γυμναστικής, ενώ τα παιδιά που μετέχουν στον παιδικό αγώνα και φτάνουν τα 2.500, μπορούν να παρακολουθήσουν προγράμματα κουκλοθεάτρου, καραγκιόζη και πολλά άλλα», τόνισε μεταξύ άλλων ο Β. Χατζατουριάν.

Υπενθυμίζεται ότι τελευταία ημέρα εγγραφών είναι η Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου –αν και οι διοργανωτές δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο μίας μικρής παράτασης. «Είναι αγώνας που μεταφέρει μηνύματα ταύτισης του αθλητισμού και του πνεύματος. Γι’ αυτό έχουμε εντάξει το βραβείο του "δρομέα του πνεύματος" και την πρώτη χρονιά απονεμήθηκε στον Αλέκο Φασιανό που έχει φιλοτεχνήσει το λογότυπο του αγώνα και στην Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, το 2016 στον Τίτο Πατρίκιο, πέρσι στον Λευτέρη Παπαδόπουλο και φέτος το βραβείο θα απονεμηθεί στον Νεοσμυρνιώτη συγγραφέα Βασίλη Βασιλικό και στον σκηνοθέτη και κινηματογραφιστή Τάκη Παπαγιαννίδη, αμφότεροι καταξιωμένοι στον τομέα των γραμμάτων, των τεχνών και του πολιτισμού της χώρας μας», πρόσθεσε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού της Νέας Σμύρνης.

Επισήμανε ακόμη το κοινωνικό πρόσωπο του αγώνα καθώς η Οργανωτική Επιτροπή αποφάσισε να δοθεί το 70% από τα συνολικά έσοδα του αγώνα σε φορείς κοινωνικής ευθύνης και ευαισθησίας, ξεκινώντας από την Actionaid, με αφορμή την επέτειο των 20 ετών από την ίδρυση της. Επίσης ένα μεγάλο ποσό θα δοθεί στην Παραολυμπιακή Επιτροπή.

Η αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πολιτισμού Ιωάννα Καριοφύλλη τόνισε: «Αυτός ο αγώνας καταγράφει μία μοναδική δυναμική με τις ιστορικές και πολιτιστικές του διαστάσεις που σε παρασύρουν κάθε χρόνο να γίνεις καλύτερος. Μία πόλη σαν τη Νέα Σμύρνη, μία αθλητούπολη, όπως την αποκαλώ που οι κάτοικοι της έχουν στο DNA τους τον αθλητισμό, έχει αγκαλιάσει τη διοργάνωση και γι’ αυτό έχουμε αυτή τη μεγάλη συμμετοχή. Ο Δήμος έχει υπογράψει συμφωνία με την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, το Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών και το Πανελλήνιο Σωματείο Γυναικών «Καλλιπάτειρα» και μας τιμούν με την παρουσία τους. Φέτος η Εθνική ομάδα ξιφασκίας με αναπηρικό αμαξίδιο θα πάρει μέρος, καθώς και άλλοι αθλητές και δρομείς».

Oι εγγραφές συνεχίζονται στο περίπτερο του Άλσους Νέας Σμύρνης και στον Πολιτιστικό και Αθλητικό Οργανισμό Νέας Σμύρνης από 09:00-14:00, Ελ. Βενιζέλου 16, 7ος όροφος, αλλά και στο σύνδεσμο: http://neasmirnihistoricrun.racemanager.gr/el/runner/register με ημερομηνία λήξης την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου.

Στο πρόγραμμα του 4ου Αγώνα Ιστορικής Μνήμης Νέας Σμύρνης, που διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης, υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και την υποστήριξη από τον Πανιώνιο ΓΣΣ και τη Νεότητα του Ερυθρού Σταυρού, υπάρχουν αγωνίσματα 2,5 χλμ., 5 χλμ. και 10 χλμ. Για να συμμετάσχει κάποιος στα 5 χλμ. θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας του και στα 10 χλμ., το 15 ο έτος, ενώ στον αγώνα δρόμου των 2,5 χλμ., μπορούν να μετέχουν δρομείς όλων των ηλικιών.