26 Σεπτέμβριος 2018, 20:24 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Σεπτέμβριος 2018, 19:37

Γιατί η Άγκυρα ακύρωσε προγραμματισμένες ομιλίες του Ερντογάν στη Γερμανία

  • Ερντογάν για 19η Μαΐου: Διώξαμε από τα εδάφη μας τους εισβολείς
    (Φωτ.: EPA / Jawad Jalali)

Σύμφωνα με άρθρο του δημοσιογράφου Αλί Γκιουλέν, που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Sözcü παραμονές της επίσκεψης του Ερντογάν στη Γερμανία, η γερμανική κυβέρνηση πέρασε δια της διπλωματικής οδού το εξής μήνυμα στον Τούρκο πρόεδρο: «Παίρνουμε αποστάσεις και βλέπουμε με καχυποψία μια συγκέντρωση του Ερντογάν με Τούρκους μετανάστες στη Γερμανία».

Μετά από αυτό, η κυβέρνηση της Άγκυρας ακύρωσε τις προγραμματισμένες ομιλίες του Τούρκου προέδρου, δύο στο Βερολίνο και μια στην Κολωνία όπου εκτός από την ομιλία ήταν προγραμματισμένο να εγκαινιάσει το μεγαλύτερο εκτός Τουρκίας τζαμί της Ευρώπης. Αυτή η εξέλιξη άλλαξε το πρόγραμμα του Τούρκου ηγέτη, ο οποίος αποφάσισε να κάνει μια συνάντηση στο ξενοδοχείο «Adlon» του Βερολίνου με τους Τούρκους επιχειρηματίες και τους εκπροσώπων σωματείων στις 27 Σεπτεμβρίου.

Να θυμίσουμε ότι ο Ερντογάν θα βρίσκεται στη Γερμανία από τις 27 έως τις 29 Σεπτεμβρίου. Σε αντίθεση με τις προηγούμενες επισκέψεις εργασίας, αυτή περιλαμβάνει υποδοχή με στρατιωτικές τιμές και επίσημο δείπνο, ενώ θα πρέπει να τονιστεί ότι είναι η πρώτη επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στη χώρα έπειτα από τέσσερα χρόνια.