26 Σεπτέμβριος 2018, 16:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Σεπτέμβριος 2018, 16:18

Ελεύθερος ο κοσμηματοπώλης για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου

  • Ελεύθερος ο κοσμηματοπώλης για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου
    Στιγμιότυπο από τη χθεσινή μεταφορά του κοσμηματοπώλη στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και την εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου διαμένει αφέθηκε σήμερα μετά την απολογία του ο κοσμηματοπώλης που κατηγορείται για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου.

Σε βάρος του 73χρονου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το κακούργημα της θανατηφόρας βλάβης που είχε επακόλουθο το θάνατο και το πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Πληροφορίες του ειδησεογραφικού πρακτορείου ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρουν ότι ο κοσμηματοπώλης υποστήριξε ότι δεν είχε πρόθεση να τον σκοτώσει και πως η πρώτη κίνησή του ήταν να καλέσει την αστυνομία. Την ώρα της απολογίας, έξω από τα δικαστήρια ήταν συγκεντρωμένοι αλληλέγγυοι στην οικογένεια του θύματος.

Ο Ζακ Κωστόπουλος δολοφονήθηκε το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής όταν σύμφωνα με κάποιους επιχείρησε να ληστέψει το κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια ή κατά άλλους να βρει καταφύγιο καθώς εκεί που βρισκόταν ξέσπασε καβγάς. Όπως φαίνεται από τα βίντεο που κυκλοφορούν ο 33χρονος εγκλωβίστηκε στο κατάστημα. Με έναν πυροσβεστήρα στο χέρι επιχείρησε να σπάσει την πόρτα. Ωστόσο, δεν τα κατάφερε και φανερά καταβεβλημένος και ζαλισμένος προσπάθησε να βγει από το κάτω μέρος της βιτρίνας. Η βιτρίνα έσπασε και ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου (ο οποίος αρχικά πετούσε πέτρες στον επίδοξο ληστή) με έναν ακόμη άνδρα άρχισαν τα λακτίσματα σε βάρος του 33χρονου.

Στο πεζοδρόμιο μαζεύτηκε κόσμος και οι δύο άνδρες συνέχισαν τα χτυπήματα μέχρι την επέμβαση των ψυχραιμότερων. Δύο λεπτά αργότερα φθάνει η ΕΛΑΣ και το ΕΚΑΒ. Αρχικά οι άνδρες του ΕΚΑΒ δένουν το κεφάλι του 33χρονου ωστόσο εκείνος παίρνει ένα κομμάτι γυαλί και απειλώντας προσπαθεί να ξεφύγει. Λίγα μέτρα πιο κάτω και ενώ ο 33χρονος πέφτει πάνω σε τραπέζια και καρέκλες, τον ακινητοποιούν οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ και του παίρνουν το γυαλί. Ο 33χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου κατέληξε λίγο αργότερα.