26 Σεπτέμβριος 2018, 12:41 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Σεπτέμβριος 2018, 13:03

Βίντεο-ντοκουμέντο από την απαγωγή των 11χρονων στην Κύπρο

Τη στιγμή που ο 35χρονος οδηγεί τα δύο 11χρονα αγόρια στο αυτοκίνητό του κατέγραψε κάμερα κλειστού κυκλώματος. Το βίντεο που έφερε στη δημοσιότητα ο τηλεοπτικός σταθμός Sigmalive δίνει μια νέα διάσταση στην υπόθεση που κινητοποίησε χθες τις Αρχές και τους πολίτες στην Κύπρο. Ο Θεμιστοκλής Ντόγκλης και ο Φίλιππος Σταματάκης που για οκτώ ώρες κρατήθηκαν στο διαμέρισμα του 35χρονου φαίνονται να τον ακολουθούν μέχρι το αυτοκίνητό του. Στα δύο αγόρια παρουσιάστηκε ως ο νέος τους δάσκαλος στο Δημοτικό Καμάρων στη Λάρνακα και τους ζήτησε να τον βοηθήσουν να μεταφέρει κάποια βιβλία επειδή είχε δεμένο το χέρι του.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας διέταξε την οκταήμερη κράτηση του 35χρονου.

Χθες το θρίλερ έληξε χάρη στην παρατηρητικότητα ενός ενοίκου της πολυκατοικίας στην οποία μένει ο φερόμενος απαγωγέας. Το διαμέρισμα είναι σχετικά κοντά στο σχολείο, ενώ στο γκαράζ της πολυκατοικίας εντοπίστηκε το γκρι αυτοκίνητο στο οποίο φαίνεται να βάζει τους 11χρονους. Τα παιδιά βρέθηκαν στο υπνοδωμάτιο και μετά την εξέτασή τους διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν εξωτερικές κακώσεις.

Ο Κύπριος υπουργός Δημόσιας Τάξης στις πρώτες του δηλώσεις έκανε λόγο για απαγωγή με στόχο τα λύτρα. Αυτή την εξήγηση έδωσε στους αστυνομικούς και ο 35χρονος, ωστόσο το κίνητρό του εξετάζεται μιας και δεν είναι σίγουρο ότι γνώριζε την οικονομική κατάσταση των οικογενειών των παιδιών.