26 Σεπτέμβριος 2018, 10:49 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Σεπτέμβριος 2018, 10:56

Αποχώρησε από την Ένωση Κεντρώων ο Αριστείδης Φωκάς

  • Αποχώρησε από την Ένωση Κεντρώων ο Αριστείδης Φωκάς
    (Πηγή: Facebook)

Εκτός της Ένωσης Κεντρώων βρίσκεται ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Αριστείδης Φωκάς, ο οποίος ήδη από χθες είχε προαναγγείλει την αποχώρησή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα επικαλούμενος ασυνεννοησία με την ηγεσία του κόμματος. Στην επιστολή που έστειλε στον Πρόεδρο της Βουλής κάνει λόγο για έλλειψη στρατηγικής κατεύθυνσης και θάρρους για την αντιμετώπιση των παθογενειών.

Μιλώντας στη Βεργίνα Τηλεόραση ο Αριστείδης Φωκάς δήλωσε ότι θα συνεχίσει να μάχεται από τα βουλευτικά έδρανα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και για τους Θεσσαλονικείς.

Τον Απρίλιο από την Ένωση Κεντρώων αποχώρησε και ο βουλευτής Λάρισας Γιώργος Κατσιαντώνης. Μετά την ανεξαρτητοποίηση του Αριστείδη Φωκά η Κοινοβουλευτική Ομάδα έμεινε με πέντε βουλευτές – αυτό είναι και το όριο για να βρίσκεται ένα κόμμα στη Βουλή. Η άτυπη ομάδα των ανεξάρτητων βουλευτών αριθμεί οκτώ άτομα.

Στην πόρτα της εξόδου φέρεται να βρίσκεται και ο Γιάννης Σαρίδης. Αν τελικά μείνουν μόλις τέσσερις βουλευτές στην Ένωση Κεντρώων θα είναι πρώτη φορά από τη μεταπολίτευση που ένα κόμμα διαλύεται από τις αποχωρήσεις βουλευτών του. Μιλώντας πρόσφατα σε τηλεοπτική εκπομπή ο Βασίλης Λεβέντης έκανε λόγο για αποστασία και αναφέρθηκε σε σχέδιο εξόντωσης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ προσπαθούν να εξοντώσουν την Ένωση Κεντρώων και παρουσιάζουν δημοσκοπήσεις, όπου ενώ με αναγωγή δίνουν στο κόμμα 3,5%-4%, αφήνουν μόνο την εκτίμηση ψήφου που μας δίνει κάτω από το όριο του 3% και μάλιστα με υψηλό ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου», είπε στον ΑΝΤ1.