25 Σεπτέμβριος 2018, 22:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Σεπτέμβριος 2018, 01:03

Κύπρος: Καλά στην υγεία τους τα δύο παιδιά που έπεσαν θύματα απαγωγής

  • Κύπρος: Καλά στην υγεία τους τα δύο παιδιά που έπεσαν θύματα απαγωγής
    Εξωτερική άποψη του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας (φωτ. αρχείου: Υπουργείο Υγείας)

Tο υπουργείο Υγείας της Κύπρου κάνει γνωστό ότι ολοκληρώθηκαν (από επταμελή πολυθεματική ομάδα ειδικών γιατρών) όλες οι ενδεδειγμένες κλινικές και εργαστηριακές εξετάσεις στα δύο 11χρονα παιδιά, που απήχθησαν σήμερα το πρωί έξω από το Δημοτικό σχολείο Καμάρων στη Λάρνακα, και διαβεβαιώνει ότι τα παιδιά είναι καλά στην υγεία τους.

Μετά το αίσιο τέλος που είχε η υπόθεση απαγωγής τους, οι δύο μαθητές μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου μετέβη επίσης το απόγευμα της Τρίτης και ο Κύπριος υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας των παιδιών.

Όπως αναφέρει το ΚΥΠΕ, ο υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου σημείωσε ότι πιθανό κίνητρο του δράστη ήταν τα λύτρα, ωστόσο η Αστυνομία διερευνά όλες τις πληροφορίες. «Μέσα από τη σωστή ανάλυση των πληροφοριών τελικά είχαμε κατάληξη και μάλιστα την κατάληξη που όλοι θέλαμε. Να βρεθούν τα παιδιά και να είναι καλά στην υγεία τους. Τα παιδιά είναι καλά. Αντιλαμβάνεστε την ψυχολογική κατάσταση των παιδιών» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός σε δηλώσεις αμέσως μετά τον εντοπισμό των δύο αγοριών.

Υπογραμμισε ότι ο δράστης έχει συλληφθεί και ότι πρόκειται για άτομο ηλικίας 35 ετών, που δεν έχει απασχολήσει προηγουμένως την Αστυνομία για οποιοδήποτε ζήτημα, ούτε για θέματα παιδεραστίας. «Ερευνώνται όλες οι πληροφορίες και τα κίνητρα τα οποία υπάρχουν. Φαίνεται ότι πιθανό κίνητρο να είναι τα λύτρα» δήλωσε χαρακτηριστικά. Ερωτηθείς εάν ζητήθηκαν λύτρα, ο Ιωνάς Νικολάου είπε ότι ερευνάται το ενδεχόμενο και πρόσθεσε ότι η Αστυνομία, μέσα από την πληρέστερη διερεύνηση, ίσως αύριο να προβεί σε ανακοινώσεις με περισσότερες λεπτομέρειες.