25 Σεπτέμβριος 2018, 23:47 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Σεπτέμβριος 2018, 23:08

Β. Λεβέντης: Σχέδιο ανωμαλίας για να εξοντωθεί η Ένωση Κεντρώων

  • Ανακοινώθηκε εκλογική συνεργασία Λεβέντη-Νικολόπουλου
    Ο Βασίλης Λεβέντης (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Νίκος Αρβανιτίδης)

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου μίλησε ο Βασίλης Λεβέντης, με αφορμή τη νέα αποχώρηση βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων, που φέρνει την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος στα πρόθυρα της διάλυσης εφόσον ο Αριστείδης Φωκάς κάνει πράξη την προαναγγελία της ανεξαρτητοποίησής του και καταθέσει τη σχετική επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής. Σε αυτήν την περίπτωση, βάσει του άρθρου 15 του Κανονισμού της Βουλής, η Ένωση Κεντρώων θα κινδυνεύει να βρεθεί σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, καθώς αν μείνει με λιγότερους από πέντε βουλευτές θα χάσει δικαιώματα εκπροσώπησής της ως Κοινοβουλευτική Ομάδα.

«Το σχέδιο ανωμαλίας είναι σε εξέλιξη, εγώ θα παλέψω, αλλά αφού άλλες δυνάμεις έχουν βάλει σκοπό να μας εξοντώσουν, εγώ αφήνω την Ένωση Κεντρώων στον λαό και δη στον λαό της Θεσσαλονίκης που μας έβαλε στην Βουλή», ανέφερε ο Βασίλης Λεβέντης στον ΑΝΤ1.

Όπως είπε, «είμαστε το μόνο κόμμα που παρουσιάζουμε στις δημοσκοπήσεις κάποια αντοχή. Ακόμη και σε αυτές που μας δείχνουν κάτω από το 3%, με αναγωγή πάει στο 3,5%-4%, όμως πολλοί δεν παρουσιάζουν την αναγωγή γιατί θέλουν να μας ενταφιάσουν».

Σε ό,τι αφορά τις συνεχείς αποχωρήσεις βουλευτών της Ένωσης Κεντρώων, υποστήριξε ότι «είναι μικρές αποστασίες και η αποστασία όταν υποκινείται για οποιονδήποτε λόγο έχει τα κίνητρα της». Σημείωσε ακόμη ότι «η έδρα είναι με λίστα και την έδωσε ο λαός στην Ένωση Κεντρώων. Οι εννέα βουλευτές μου που εξελέγησαν ήταν άγνωστοι, χωρίς προϊστορία», αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα πρέπει να επιστραφούν οι έδρες στην Ένωση Κεντρώων.

  • Πηγή: ant1news.gr.