25 Σεπτέμβριος 2018, 12:42 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Σεπτέμβριος 2018, 12:40

Κύπρος: Απαγωγή δύο 11χρονων από σχολείο στη Λάρνακα – Έλληνες οι γονείς τους (φωτο)

  • Πλάνα από το σχολείο όπου έγινε η απαγωγή των αγοριών στην Κύπρο

Σοκ έχει προκαλέσει στην κυπριακή κοινή γνώμη η απαγωγή δύο 11χρονων αγοριών από το Δημοτικό Σχολείο Καμάρων στη Λάρνακα, όπου φοιτούν. Το περιστατικό σημειώθηκε σήμερα πριν από την έναρξη των μαθημάτων και έκτοτε τα δύο παιδιά, οι γονείς των οποίων είναι Έλληνες και έχουν φιλική σχέση, αγνοούνται.

Τον Θεμιστοκλή Ντόγκλη και τον Φίλιππο Σταματάκη φέρεται να απήγαγε άνδρας που δήλωσε «δάσκαλος».

Όπως ανακοίνωσαν οι κυπριακές Αρχές, που καλούν οποιονδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε να επικοινωνήσει με την Αστυνομία καλώντας τους αριθμούς 24804024 ή 24804016 ή την Γραμμή του Πολίτη στο 1460, οι δύο μαθητές άφησαν τις τσάντες τους εντός της τάξης τους και έπαιζαν στην αυλή του σχολείου.

Ο άνδρας φέρεται να ζήτησε βοήθεια από παιδιά για να βάλει ορισμένα πράγματα στο αυτοκίνητό του αλλά όταν χτύπησε το κουδούνι, διαπιστώθηκε ότι έλειπαν τα δύο παιδιά. Η Αστυνομία ειδοποιήθηκε άμεσα και έχουν στηθεί δυο κέντρα διαχείρισης της κατάστασης, ενώ έχουν ειδοποιηθεί οι λιμενικές Αρχές, τα αεροδρόμια και λαμβάνονται μέτρα και στη «νεκρή ζώνη». Στο σχολείο βρίσκονται και οι γονείς των μαθητών, αλλά και ψυχολόγοι.

Τα δύο αγόρια που αγνοούνται

Ο υπουργός Παιδείας της Κύπρου Κώστας Χαμπιούρης, μίλησε ήδη με τον υπουργό Δικαιοσύνης Ιωνά Νικόλαου, ο οποίος μετέβη στη Λάρνακα. Από την πρώτη στιγμή ο δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας βρίσκεται σε επαφή με τον αστυνομικό διευθυντή Λάρνακας. Το προσωπικό του δήμου Λάρνακας έχει ενημερωθεί λεπτομερώς για το περιστατικό, ενώ έχουν δοθεί οδηγίες στα συνεργεία καθαριότητας του δήμου και το υγειονομείο, ώστε να προχωρήσουν σε περιπολίες αναζήτησης των ανηλίκων και του δράστη.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο άντρας έχει ηλικία μεταξύ 50-60 ετών, ύψος 1,70 -1,75 μέτρα, το βάρος του είναι περίπου 100 κιλά και έχει μούσι. Φορούσε μαύρη κοντομάνικη φανέλα με μοτίβο στο μπροστινό μέρος με έντονα χρώματα, γιλέκο σκούρου χρώματος, παντελόνι μακρύ σκούρο, καπέλο τύπου μπερέ χρώματος σκούρου. Το δεξί του χέρι είναι πρόχειρα δεμένο με γάζα. Φαίνεται να κινείται με αυτοκίνητο, χρώματος γκρίζου.

Αναφορές κάνουν λόγο για τηλεφώνημα για βόμβα σε ένα άλλο σχολείο, πριν από το περιστατικό, το οποίο ωστόσο αποδείχθηκε φάρσα.