20 Ιανουάριος 2014, 09:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:38

Άξιος πρεσβευτής του Πόντου ο Σύλλογος Ποντίων Σύρου

  • Άξιος πρεσβευτής του Πόντου ο Σύλλογος Ποντίων Σύρου

Άξιος πρεσβευτής του Πόντου ο Σύλλογος Ποντίων Σύρου

11 χρόνια ζωής συμπλήρωσε ο Σύλλογος Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου, ο οποίος έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του το πρωί της Κυριακής σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συλλόγου.

Άνθρωποι από την Βόρεια Ελλάδα που ήρθαν να ζήσουν μόνιμα στην Σύρο, δημιούργησαν αυτόν τον δραστήριο σύλλογο ο οποίος είναι εξαιρετικός πρεσβευτής της ιδιαίτερης πατρίδας τους, τιμώντας παράλληλα τις παραδόσεις.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Ράνια Πανταζή, αφού ευχαρίστησε όλους όσους στέκονται στο πλευρό του Συλλόγου και ιδιαίτερος το χοροδιδάσκαλο κ. Εφραιμίδη, έκανε έναν σύντομο απολογισμό δράσης για το 2013, το οποίο συνοδεύτηκε από μεγάλο αριθμό εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων. Ο Σύλλογος έχει δημιουργήσει χορευτικά τμήματα, συμμετέχει στις παρελάσεις των εθνικών εορτών, λαμβάνει μέρος σε φεστιβάλ παραδοσιακών χορών, ενώ στο ενεργητικό του ανήκει και η ομάδα βόλεϊ Μέγας Αλέξανδρος η ο οποία κατακτά το πρωτάθλημα Κυκλάδων στην κατηγορία των ανδρών τα δύο τελευταία χρόνια.

Πριν το κόψιμο της πρωτοχρονιάτικης πίτας, μέλη του Συλλόγου τραγούδησαν παραδοσιακά ποντιακά κάλαντα. Ακολούθως, η κ. Πανταζή απένειμε τιμητική πλακέτα στον πρόεδρο του Α.Ο. Φοίνικα Δημήτρη Παλιόπορτα για την πολύπλευρη προσφορά του στον αθλητισμό και την οικονομική στήριξη του στην ομάδα βόλεϊ του Μέγα Αλέξανδρου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ των άλλων, ως εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου π. Κων/νος Κοντός, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ανδρέας Γιαλόγλου, Γιάννης Κεράνης και Μιχάλης Ζουλουφός, εκπρόσωποι τοπικών και συλλόγων και πολλά μέλη του Συλλόγου Ποντίων και Βορειοελλαδιτών.

Πηγή: cyclades24.gr