24 Σεπτέμβριος 2018, 13:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Σεπτέμβριος 2018, 13:04

Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας: Η Ομοσπονδία μας δεν έχει προσχωρήσει στη ΔΙΣΥΠΕ

  • Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας: Η Ομοσπονδία μας δεν έχει προσχωρήσει στη ΔΙΣΥΠΕ

Η Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας προχώρησε σε καταγγελία της πληροφορίας της ΔΙΣΥΠΕ για πρόσφατη απόφαση προσχώρησής της στο σώμα της Συνομοσπονδίας. «Την παραπληροφόρηση για τη θέση της Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας σε σχέση με τη Διεθνή Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων (ΔΙΣΥΠΕ) καταγγέλλουμε με τον πιο αυστηρό τρόπο. Η Ομοσπονδία μας ΔΕΝ έχει "προσχωρήσει" στη ΔΙΣΥΠΕ» αναφέρει η καταγγελία που συνυπογράφεται από τον πρόεδρο Παναγιώτη Παπουλίδη και τον γενικό γραμματέα Νίκο Χρυσοστομίδη.

Να θυμίσουμε ότι την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου η ΔΙΣΥΠΕ εξέδωσε δελτίο Τύπου ανακοινώνοντας την ομόφωνη απόφασή της να αποδεχτεί το αίτημα της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Αυστραλίας για εκ νέου προσχώρησή της στο σώμα της Συνομοσπονδίας.

Σύμφωνα με την καταγγελία, Παμποντιακή Ομοσπονδία Αυστραλίας δεν υφίσταται και ουδεμία σχέση έχει με την Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας η οποία απαρτίζεται επισήμως από εννέα σωματεία-μέλη από Μελβούρνη, Αδελαΐδα, Σίδνεϊ, Καμπέρα κ.ά.

«Η Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας και τα μέλη της συνεχίζουν το προοδευτικό τους έργο μαζί με τις Ομοσπονδίες Ευρώπης, Αμερικής-Καναδά και χωρών της πρώην ΕΣΣΔ για ένα καλύτερο μέλλον όλων των Ποντίων, όλων των Ελλήνων» καταλήγει η καταγγελία της Ομοσπονδίας.

  • Δείτε όλη την καταγγελία ΕΔΩ.