24 Σεπτέμβριος 2018, 11:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Σεπτέμβριος 2018, 11:12

Ο ΟΠΑΠ εξαγοράζει το 36,75% της Stoiximan

  • Αρχίζει η υποβολή αιτήσεων για τον τρίτο κύκλο του προγράμματος «ΟΠΑΠ Forward»
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Το χάρτη στην ελληνική στοιχηματική αγορά αναμένεται να αλλάξει η απόκτηση από τον ΟΠΑΠ του 36,75% της Stoiximan έναντι 50 εκατ. ευρώ. Όπως έγινε σήμερα γνωστό, η συμφωνία περιλαμβάνει τις δραστηριότητες της Stoiximan σε Ελλάδα και Κύπρο, αλλά και σε Ρουμανία και Γερμανία υπό το εμπορικό σήμα Betano.

Η συμφωνία θα ολοκληρωθεί όταν πάρει την έγκριση από τις ρυθμιστικές Αρχές της αγοράς τυχερών παιγνίων.

Το 2017 η στοιχηματική διαδικτυακή εταιρεία παρουσίασε έσοδα 136 εκατ. ευρώ, με τα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων κέρδη να διαμορφώνονται στα 16 εκατ. ευρώ. Ο ΟΠΑΠ σε ανακοίνωσή του διευκρινίζει ότι η Stoiximan θα συνεχίσει να λειτουργεί ανεξάρτητα και αυτόνομα, διαθέτοντας την ίδια διοικητική ομάδα.

Σχολιάζοντας τη συμφωνία ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ Ντάμιαν Κόουπ υποστήριξε ότι πρόκειται για μια στρατηγική επένδυση ευθέως συμπληρωματική στις διαδικτυακές δραστηριότητες του ΟΠΑΠ, «η οποία προσφέρει διαδικτυακή παρουσία σε διεθνές επίπεδο». Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Stoiximan Γιώργος Δασκαλάκης τόνισε ότι πρόκειται για μια έμπρακτη αναγνώριση της σκληρής δουλειάς των 450 εργαζομένων και του επιτυχημένου μοντέλου ανάπτυξης της εταιρείας.