24 Σεπτέμβριος 2018, 15:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Σεπτέμβριος 2018, 15:46

«Στου χωρισμού τη στράτα...»: Συγκινητική συναυλία για τη Μικρασιατική Καταστροφή (βίντεο)

  • «Στου χωρισμού τη στράτα...»: Συγκινητική συναυλία για τη Μικρασιατική Καταστροφή (βίντεο)
    (Φωτ.: messinialive.gr)

Μεγάλο αφιέρωμα στη Μικρασιατική Καταστροφή και στον βίαιο ξεριζωμό των Ελλήνων της Μικράς Ασίας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. Η εκδήλωση, που είχε τίτλο «Στου χωρισμού τη στράτα...», διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Μικρασιατών Καλαμάτας της περιοχής με την υποστήριξη του Δήμου και της Περιφερειακής Ενότητα Μεσσηνίας και Πελοποννήσου.

Οι Μικρασιάτες της περιοχής θυμήθηκαν μέσα από τη μουσική και τα τραγούδια τον πολιτισμό τους και την αλησμόνητη πατρίδα τους.

Την εκδήλωση άνοιξε η πρόεδρος του Συλλόγου Ρούλα Μητράκου. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Φίλιππος Χαμαργιάς, ο οποίος αναφέρθηκε στα προσωπικά του βιώματα ως απόγονος Μικρασιατών και συγκίνησε το κοινό. Τέλος στο βήμα ανέβηκε ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχει κάνει για να υπάρχει ζωντανή η ανάμνηση της Μικρασιατικής Καταστροφής μέσω του μνημείου που δημιουργήθηκε στην πλατεία του ναού της Ανάληψης, και μετά η χορωδία και η ορχήστρα του Συλλόγου ταξίδεψαν τους θεατές στη γη της Μικράς Ασίας.


(Βίντεο: Messinialive.gr)

Εκδηλωσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ22
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
2018